Pe cine a graţiat Băsescu

scris de B.C.R
2 afisari

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, că a semnat un decret de grațiere al unei femei în vârstă, condamnată pentru corupție.

Pe cine a graţiat Băsescu

Pe cine a graţiat Băsescu

”Am semnat un decret de grațiere pentru doamna Tiron Jana, născut în 1942. Am grațiat o femeie care a săvârșit acte de corupție și a avut două condamnări: una în 1992 și alta în 1997. Ea a lucrat ca asistentă medicală și a promis unei alte persoane că o va ajuta să fie angajată ca secretar dactilograf în spitalul din Vidra unde lucra dânsa.

Fapta de corupție este legată de primirea a 35.000 ROL (35 lei astăzi) în care intră și bani și bunuri. Valoarea totală a fraudei acestei femei este de 35 lei”, a afirmat președintele. ”Certificatele de la dosar arată că a fost operată de neoplasm mamar, are ciroză hepatică, abdomen operat, insufieciență cardiacă, diabet zaharat, lista e mult mai lungă, are, dacă socotesc bine 72 de ani”, a mai spus șeful statului. ”După 17 ani de la condasmnare pentru că a beneficiat de bani și bunuri în valoare de 35 lei ar trebui la vârsta de 72 de ani să intre în închisoare. Mi s-a părut că e un caz care deși se referă la corupție e unul din cauzele care pot face obiectul unei grațieri. E într-o stare de sănătate extrem de gravă”, a explicat Băsescu.
”Nu aș vrea să fiu obiectul unor critici că am grațiat un om extrem de corupt. Am grațiat un om extrem de bolnav”, a precizat președintele.

Jana Tiron, gratiata de presedintele Traian Basescu

Jana Tiron, gratiata de presedintele Traian Basescu

Jana Tiron, fostă asistentă şefă la secţia de ginecologie a Spitatului comunal din Vidra-Vrancea,  a fost condamnată în 1997 pentru trafic de influenţă, după ce, spun anchetatorii, ar fi intervenit pe lângă directorul spitalului de la acea vreme, să angajeze o nepoată la unitatea spitalicească unde lucra şi ea. Preţul angajării rudei: o găină şi 1000 de lei, cam două salarii în banii de astăzi. Nici pasărea, nici banii, nu au ajuns la directorul spitalului, care a decedat între timp, dar  pentru traficul de influenţă la care a recurs femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare, decizie definitivă. Jan Tiron nu a executat nicio zi de puşcărie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult