Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberări condiţionate, aviz pozitiv pentru Adrian Năstase

UPDATE Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberări condiţionate, aviz pozitiv pentru Adrian Năstase

scris de M.A.
5 afisari

UPDATE 13.45: Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi. Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei, transmite Mediafax.

Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanţei putând fi dată spre sfârşitul lunii ianuarie. Ion Cazacu a afirmat că, dacă hotărârea instanţei nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile.

Perioada de detenţie a lui Adrian Năstase se apropie de final. Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv.

Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberări condiţionate, aviz pozitiv pentru Adrian Năstase

Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberări condiţionate, aviz pozitiv pentru Adrian Năstase

În cazul în care şi o instanţă de judecată va decide (cel mai probabil Judecătotria sectorului 5), Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen. Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat, dar acest aviz este unul consultativ.

Adrian Năstase a fost mutat în luna iulie 2012 de la Penitenciarul Rahova, la Penitenciarul Jilava. În decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis să reducă din condamnarea la doi ani de închisoare primită în dosarul “Trofeul calităţii” de fostul premier Adrian Năstase cele 7 zile petrecute la Spitalul Floreasca.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii“, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, poliţistul care venise să pună în executare sentinţa a intervenit, iar în confruntare politicianul şi-a tras un glonţ în gât, care i-a lezat şi umărul, rana provocată nefiind fatală. Năstase a fost operat în 21 iunie la Spitalul Floreasca, fiind externat în 26 iunie.

11 comentarii

Huhu Ciu 09-01-2013 - 14:07

Misculatii basiste ca sa-l elibereze, bleah!
Astia i-ar fi dat lui Antonescu 2-3 luni de inchisoare pentru
folosirea de busola necalibrata. Pai n-a zis „spre rasarit” cand de fapt era un nord-est clar?

copiutza 09-01-2013 - 14:35

NU E CINSTIT! DELOC! Trebuie sa fie eliberat imediat! Fratii lui de suferinta zac prin parlamente si lupta cu tirania si el sa stea degeaba??? Tocmai acum cand sunt pe val echipa de surf-eri USL???

urbos 09-01-2013 - 18:30

Noroc ca animalul securist si comunist Basescu, starpitura nationala, nu stie sa scrie, asa ca o sa putrezeasca in puscarie. Sper ca si javrele din familia lui sa-i tina de urat.

Cercul 09-01-2013 - 18:50

Daca e comunist de ce nu aplica pt popor: De la fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa nevoi?

teo 09-01-2013 - 19:41

Or ce bandit poate fi „sfant” in puscarie . In puscarie a ajuns pentru ca nu a respectat legislatia .Si pentru acest lucru trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa fara „ingrediente” false ,inventate de o justitie total corupta !

urbos 09-01-2013 - 19:55

Pe Nastase l-a bagat in puscarie Bashina, pe un dosar fabricat, asa ca o sugi la rece. Nastase trebuia sa faca puscarie pentru ce a facut, nu pentru ce n-a facut. In puscarie trebuie sa putrezeasca acuma starpitura chioara de la Cotroceni. Succesuri.

UnUL 09-01-2013 - 20:43

Tu esti inimaginabil de i d i o t; cred ca ai toate sansele sa intri in Cartea recordurilor la acest capitol.

UnUL 09-01-2013 - 20:43

Deci in curand vom avea un borfas in plus in libertate ; de parca nu ar fi si asa destui !

digital 09-01-2013 - 21:34

corect mă,unul kior este deja în libertate,dar nu pentru mult timp!

Paul din Ohio 09-01-2013 - 23:44

Cu alte cuvinte, cine scrie trei „carti”, poate sa fure cat vrea!

jan dinu 10-01-2013 - 00:06

— EU nu inteleg de ce – GRAND ORIENTE —
nu-l trage pe dreapta (un fel de adormire ) pentru a nu-shi
shifona reclama organizatiei ..>> LIberte – fraternite – Egalite <<
La urma dupa un timp poate fi numit presedintele Romnaiei
ca in Puscarie a invatat —- MARSILIEZA —- cu alti frati REgulati !
Romanii de-abia asteapta sa-l faca presedinte pe viatza …!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult