Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Pentru ce vrea Laura Codruța Kovesi 250.000 euro de la Antena3

Pentru ce vrea Laura Codruța Kovesi 250.000 euro de la Antena3

scris de A.A.
1 afisari

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3, au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, acţiunea îi vizează şi pe Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnaliştii Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae. Aceleaşi surse au precizat că suma cerută de şeful DNA ar fi de 250.000 de euro, iar banii vor fi donaţi în scop umanitar.

Laura Codruţa Kovesi, bilanţ DNA pe 2013

Laura Codruţa Kovesi,

Potrivit unui comunicat al DNA: urmare a unor afirmaţii vehiculate în mass media în data de 19 iunie 2014, referitoare la presupuse fapte de corupţie despre care s-a afirmat că ar fi comise de către procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi, în conformitate cu dispoziţiile art.30 alin. 2 din Legea nr.317/ 2004 republicată, potrivit cărora ,,… judecătorii şi procurorii se adresează Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei …,,, cu referire la dispoziţiile art.75 din Legea nr.303/2004 republicată şi dispoziţiile art.8 şi 10 din Convenţia europeană a drepturilor omului, care,,… consacră protecţia reputaţiei sau drepturilor altei persoane, precum şi garantarea autorităţii şi imparţialităţii puterii judiciare…,,

DNA a solicitat la data de 20.06.2014 Inspecţiei judiciare demararea verificărilor necesare pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice.
Totodată, DNA a solicitat demararea de verificări în vederea apărării independenţei justiţiei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât consideră că afirmaţiile nereale, modul tendenţios şi aprecierile privind instrumentarea dosarului nr.227/P/2014 au fost de natură să afecteze independenţa procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Afirmaţiile de o gravitate extremă au fost făcute doar cu scopul exclusiv de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorului şef DNA şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Dreptul la libera exprimare prevăzut de art.30 din Constituţie trebuie exercitat în limite care să nu prejudicieze demnitatea, onoarea, dreptul la proprie imagine consfinţite de art.30 alin 6 din Constituţie, iar exprimarea publică a unui punct de vedere trebuie, în mod obligatoriu, să respecte principiul responsabilităţii, deontologia profesională şi buna credinţă.
Acreditarea ideii că „interlopul Bercea Mondial ar fi oferit bani procurorului şef al DNA pentru a fi eliberat, şi afirmaţiile că procurorul şef al DNA este în incompatibilitate în calitatea sa de conducător al procurorilor care investighează dosarul de trafic de influenţă” sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în activitatea desfăşurată de DNA.

Preluarea afirmaţiilor şi de către alte publicaţii a contribuit la amplificarea acestor consecinţe prin receptarea afirmaţiilor denigratoare de către mai mulţi cetăţeni, având drept consecinţă afectarea independenţei întregului sistem judiciar şi manipularea opiniei publice.

De asemenea, procurorul şef DNA a sesizat, la data de 24.06.2014 Consiliul Național al Audiovizualului şi a solicitat să se constate că au fost încălcate prevederile Deciziei nr.220/2011 privind Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare (Codul Audiovizualului), în cadrul Emisiunii „Sinteza zilei” difuzate de postul Antena 3 la data de 19.06.2014, deoarece nu au fost prezentate în mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul împrejurărilor despre care s-au făcut afirmaţii şi nu a fost prezentat imparţial şi cu bună credinţă niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii.

Aşa zisul material jurnalistic prezentat în cadrul emisiunii s-a grevat, de fapt, pe urmărirea în locuri publice a procurorului şef al DNA, cu unic scop de a surprinde imagini care apoi au fost prezentate trunchiat, pentru a putea susţine denigrarea sub toate modalităţile şi pentru a-i fi ştirbită autoritatea, prin afirmaţii mincinoase.

De altfel, prezentarea ca fiind conspirativă a unei întâlniri pe stradă dintre două persoane, indiferent că sunt sau nu sunt foşti colegi, prieteni sau nu, reprezintă o formă de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.

În acest context s-a solicitat ca în cadrul verificărilor efectuate, să se constate că afirmaţiile formulate în cadrul emisiunii sunt total mincinoase şi conţin elemente de natură să aducă grave atingeri reputaţiei profesionale şi imparţialităţii cu care procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exercită atribuţiile de conducător şi reprezentant al acestei instituţii.

De asemenea, în nume personal, doamna Laura Codruţa Kovesi, la data de 25.06.2014, a înregistrat la instanţa de judecată acţiunea în daune morale împotriva persoanei juridice S.C. ANTENA 3 S.A. , precum şi a persoanelor fizice Gâdea Mihai, Ciuvică Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Răzvan, moderator, respectiv invitaţi, pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.
Jignirile Antena 3

În ediţia din 19 iunie 2014, a emisiunii „Sinteza zilei” a fost publicat un amplu material despre viaţa personală a Laurei Codruţa Kovesi care a fost presărat cu mai multe jigniri.

Postul Antena 3 este trimis în judecată de procurorii DNA pentru coplicitate la şantaj, alături de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu şi de Camelia şi Dan Voiculescu.
Mihai Gâdea: O să vă difuzez în această seară un material în care Traian Băsescu bate cu pumnul în masă în faţa Laurei Codruţei Kovesi şi îi spune la ce dosare să dea drumul şi la ce dosare să nu dea drumul. E o problemă şi cu doamna Kovesi. Doamna Kovesi a fost enunţată, inclusiv astăzi de tatăl lui Băsică, cel care l-a devoalat pentru Mircea Băsescu în acea înregistrare şi se spune că au ajuns nişte bani la doamna Kovesi. Desigur că există anumite rezerve în a-l crede pe Bercea Mondial care ţipa din dubă, dar pe de altă parte, toate lucrurile pe care le-a spus această familie, toate, s-au adeverit.

Bianca Nae: Doamna Kovesi a făcut obiectul unor dezvăluiri de presă în decursul timpului. Şi viaţa amoroasă a făcut obiectul unor fotografii. S-a spus la un moment dat despre dumneaei cum că ar trăi o idilă cu acest şofer, SPP-istul despre care se tot vorbeşte. Însă ce este important şi de menţionat în tot acest scandal. Anul trecut, doamna Kovesi s-a întâlnit, într-o parcare cu un judecătoar de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre domnul Valentin Şălaru, fostul consilier al doamnei Kovesi, procurorul cazul care a îngropat dosarul ALRO. Întâlnirea a fost mai mult decât conspirativă. Cei doi şi-au parcat maşina, şi-au făcut apariţia pe rând, doamna Kovesi, au sesizat jurnalişti care au surprins în imagini toată această întâlnire, se asigura dacă e cineva prin preajmă, apar şi nişte genţi pe umărul dumneaei, o geantă în mâna şoferului, unele dintre ele dispar din peisaj. Mă face să mă întreb de ce doamna Kovesi nu vrea să vorbească despre acest incident de astăzi, despre dezvăluirile de astăzi, de ce nu vrea să dea explicaţii despre acea întâlnire din parcare, ce avea de împărţit un şef de parchet cu un judecător de la Înalta Curte, fie chiar fostul ei subordonat? Nu cred că e vorba despre o întâlnire instituţională.

Mihai Gâdea: Vreau să dau dezvăluirea promisă, dezvăluirea lucrată astăzi de Bianca Nae cu privire la această întâlnire conspirativă şi alte elemente ce sunt de interes public cu privire la doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, ce ia dosarul lui Iacobescu încă din 2011, când el descoperise relaţia dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu, de bani, de mită, de şpagă, de influenţarea magistraţilor şi alte relaţii ale lui Bercea Mondial cu magistraţi. Materialul.

Reporter: Viaţa sentimentală a procurorului Codruţa Kovesi a făcut deliciul presei încă din urmă cu 7 ani. Presa scria la acel moment că ofiţerul desemnat de SPP pentru a-i fi şofer se ocupa şi de problemele casnice ale acesteia. De exemplu, jurnaliştii au surprins imagini cu şoferul SPP-ist care îi ducea rufele murdare la curăţat. După ce şi-a însărcinat şoferul SPP-ist cu vraful de rufe murdare, Kovesi a urcat apoi în maşina SPP-ului, care o aştepta la scară cu portiera deschisă, iar garda de corp i-a aşezat meticuloasă rufele în portbagaj. Grăbit, SPP-istul şi-a luat imediat locul la volan, a pornit semnalele luminoase ale maşinii, semn că lenjeriile murdare ale lui Kovesi sunt misiune importantă de grad zero, a intrat nestingherit pe stradă cu sens interzis, după care a ieşit în bulevard ca să o lase pe Kovesi la Parchetul general. Presa a mai descoperit la acel moment ceva extrem de interesant. SPP-istul desemnat Codruţei Kovesi ar fi unul dintre agenţii aflaţi în dispozitivul principal de la Cotroceni. Un argument în acest sens. Acelaşi Opel care a luat-o de acasă pe Kovesi a fost folosit în mai multe ocazii şi de către prima doamnă, Maria Băsescu. Ulterior, despre cei doi s-a scris că trăiesc o poveste de dragoste. Astăzi însă, Bercea Mondial a lansat o acuzaţie extrem de gravă la adresa lui Kovesi. A luat mită prin intermediul acestui şofer. Am încercat să aflăm ce spune despre aceste acuzaţii şi procurorul Kovesi. Dacă zilele trecute explica tacticoasă la televizor cum este cu corupţia la nivel înalt, azi, şefa DNA şi-a înghiţit limba. S-a ascuns în spatele biroului de presă al instituţiei, deşi acuzaţia care i-a fost adusă o privea personal. Doamna procuror şef nu comentează acuzaţia adusă. Atunci când va considera oportun va emite un punct de vedere. Oportun, neoportun, Codruţa Kovesi este în acest moment într-o gravă incompatibilitate, ea fiind cea care coordonează instituţia ce desfăşoară o anchetă ce o vizează direct. Este acuzată că a luat mită pentru a interveni în favoarea lui Sandu Anghel. Anul trecut, în noiembrie, Kovesi a avut o întâlnire de taină cu un judecător de la Înalta Curte, instanţa unde trebuia să se judece recursul lui Bercea. Judecătorul cu pricina este nimeni altul decât Horia Valentin Şelaru, fostul său consilier, procurorul care a îngropat un alt dosar delicat pentru Traian Băsescu. ALRO. Kovesi nu a explicat nici până azi întâlnirea cu pricina, însă acuzaţiile aduse capătă o nouă conotaţie.

10 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 14:46

…Laura ciordutza?
…Vezi dosarul in care sibianul Adamescu finantzatorul campaniei electorale ale T B,poarta o discutzie cu tatal basketbalistei despre o eventuala abordare a …ciordutei !

salut 25-06-2014 - 15:55

Principala caracteristica a basistilor (sau una dintre ele) e nesimtirea .
Cu cat o fac mai gogonata, cu cat ies mai mult ca paduchele in frunte, cu atat urla ca ceilalti sunt vinovati, cer fel de fel de drepturi inchipuite pe care nici un om normal nu le-ar clama, se plang, milogesc pe la televiziuni ca sunt victime, etc. (vezi si nesimtirea lui Tokes, cu decoratia)

Aceasta procuroare AruncaMinge cocotata probabil pe baza de nimereala la cos in varful DNA ar trebui sa-si prezinte demisia, nu sa sa ceara daune. Toacmai ce s-a dezvaluit ca DNA-ul ei cel „independent” musamalizeaza de trei ani cazul Basescu (fratiorul) – Mondialul (tot tigan), se releva faptul ca amaratul ala de procuror care chiar o fi crezut in „independenta justitiei” a fost marginalizat….dar nesimtita PLATITA DIN BANI PUBLICI vine si cere daune.
Incredibil!

digital 25-06-2014 - 16:00

cine, țighanca-bișonată?!
never n-ai să vezi țighan cu onoare și băsist cu bun simț!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 16:20

Mucles rrumani!

digital 25-06-2014 - 16:54

mucles mătta bă!
băga-mi-aș ..lla-n rânzele voastre de mortăciunile dreq!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 16:58

Mucles bey phullet De mentha !
Dwe nu erau tzagani mai pupy la baxelu
gaoaza pe putzin 2 mandate !
neam de haha
LERU/i LER!

digital 25-06-2014 - 17:30

– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
25-06-2014 at 16:58

o pupai tu pă mătta rece, că de nu erați voi nu era nici kiombelu, tu-vă-n ghât de lighioane nespălate!

Mariana 26-06-2014 - 00:30

Nici o tara civilizata nu tine un procurr general pe functie mai mult de 4-5 ani pentru ca este o functie sensibila, solicitanta, foarte stresanta si care il pune in pericol pe el si familia. In aceste condtii Kovesi ar trebui protejata si numita in alta funcie sau la on ambasada. Altfel in acest sistem de munca stresant va ajunge la spitalul 9 sau se compromite definitiv de mafioti. Vedeti ce au patit procurorii italieni in perioada anilor 1970 in lupta cu mafia.

Titircă Inimăbună 26-06-2014 - 02:28

Lasa, lasa, Codruţa noastra e tare si are sange in lindic.
Doar daca o cere ea….

Titircă Inimăbună 26-06-2014 - 02:26

Allo, antena trei coceni!

Ati belit stiuletele!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult