Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Percheziții DNA la Ministerul Sănătăţii şi la mai multe spitale

Percheziții DNA la Ministerul Sănătăţii şi la mai multe spitale

scris de Z.V.
9 afisari

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează luni percheziții în 20 de locații în municipiul București, între care sediile unor instituții publice și unități sanitare, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și din fonduri externe.

Percheziții DNA la Ministerul Sănătăţii

Potrivit surselor citate, percheziţiile în acest dosar vizează şi achiziţii pentru programul de neonatologie. Ministerul Sănătăţii: DNA verifică achiziţia de aparatură printr-un program derulat cu Banca Mondială, din 2007-2008. Procurorii DNA verifică la Ministerul Sănătăţii achiziţia de aparatură printr-un program derulat cu Banca Mondială, din perioada 2007-2008, au declarat luni, pentru mediafax.ro, reprezentanţii MS.

Spitalul Cantacuzino: Anchetatorii verifică documente legate de programul naţional de neonatologie

Procurorii DNA verifică la Spitalul Cantacuzino documente legate de programul naţional de neonatologie, fiind făcute percheziţii în cabinetul şefului Clinicii de neonatologie, în prezenţa acestuia, a declarat  managerul unităţii sanitare, Iulian Brezean.

„Anchetatorii ne-au precizat că nu au venit pentru probleme care vizează Spitalul Cantacuzino, ci strict programul de neonatologie”, a spus dr. Iulian Brezean. Şeful Clinicii de neonatologie, dr. Adrian Crăciun, a fost chemat luni dimineaţă la Spitalul Cantacuzino, pentru a fi prezent la percheziţii, a precizat Iulian Brezean. Anchetatorii fac percheziţii în cabinetul şefului Clinicii de neonatologie şi vor ridica documente, precum şi computerul acestuia.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac, luni, percheziţii la 20 de adrese din Bucureşti, printre care şi la spitale, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe.

DNA face cercetări în această cauză pentru „suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008-2011, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

„În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană”, a precizat DNA.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

6 comentarii

BULA 16-06-2014 - 13:25

Sa intre cu politia in toti spagarii. Sa se ia si de universitari si de firmele care capuseaza universitatile. Ca tot ce se cumpara are pretul umflat, chiar dublu. Sa se inchida robinetul furaciunilor !

UnUL 16-06-2014 - 13:31

O dată sunt și eu de acord cu tine, Bulișor.

Mircea 16-06-2014 - 13:40

Si eu.

pathfinder 16-06-2014 - 13:46

De acord si eu.

UnUL 16-06-2014 - 14:03

Ai 3 voturi, Bulișor !

pathfinder 16-06-2014 - 14:09

Sa nu si-o ia in cap!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult