Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Percheziții la baronul de Brăila, Bunea Stancu

UPDATE Percheziții la baronul de Brăila, Bunea Stancu

scris de P.C.R.
7 afisari

UPDATE 10,13. Conform unor surse judiciare, două percheziții au loc la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea Stancu. Șeful CJ Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat preferențial și prin încălcarea atribuțiilor de serviciu mai multe contracte către anumite firme. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Este vorba de încheierea a cinci contracte de către președintele CJ Brăila și funcționarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective, pe de o parte, și cei care au semnat contractele, pe de altă parte.

Sursele susțin că implicarea lui Bunea Stancu în comiterea unor fapte asimilate celor de corupție a avut concursul mai multor funcționari din subordine și în egală măsură al reprezentanților legali ai unor agenți economici interesați în obținerea unor contracte de achiziții publice.

Contractele acordate, menționează sursele, au vizat lucrări de asfaltare drumuri și reamenajare/reabilitare spații medicale la unitățile spitalicești din subordinea CJ Brăila, iar modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a făcut ca anumite societăți să dețină monopolul lucrărilor licitate, la una dintre firme fiind chiar Bunea Stancu acționar.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează joi dimineață percheziții la sediul Consiliului Județean Brăila și la locuința șefului instituției, Bunea Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu

Ancheta vizează contracte derulate de Consiliul Județean Brăila și este instrumentată de Serviciul Teritorial Galați, au precizat  surse pentru Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult