Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București

UPDATE – Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București

scris de Z.V.
106 afisari

UPDATE – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.

În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii DNA fac percheziții luni dimineață la Administrația Spitalelor București (ASSMB), institutuție aflată în subordinea Primăreiei Capitalei, în legătură cu fapte de luare de mită de către persoane din conducere, conform unor surse judiciare.

Ar fi vizat un director adjunct, care ar fi primit mită aproximativ 80 de mii de euro pentru acordarea unor contracte de achiziție.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este un serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanţată din bugetul Municipiului București, înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București în anul 2008.

Director general al ASSMB este la acest moment Oana Gabriela Sivache, iar director general adjunct este Cristian Plută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS