Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Percheziții DNA la Poliția Sinaia

UPDATE – Percheziții DNA la Poliția Sinaia

scris de C.P.
27 afisari

UPDATE – Şeful Poliţiei Sinaia, Marin Tudorică, a fost reţinut, miercuri seară, de DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, aceeaşi măsură fiind dispusă şi pentru omul de afaceri suspectat că a pus la dispoziţia poliţistului o maşină de lux în schimbul protecţiei pentru afacerile sale.

Procurorii DNA Ploieşti au emis ordonanţe de reţinere, după mai multe ore de audieri, pe numele şefului Poliţiei staţiunii Sinaia, comisarul şef Marin Tudorică, pentru trafic de influenţă şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, şi al omului de afaceri Cristian Bogdan Simion, patronul unui supermarket din Sinaia, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Conform anchetatorilor, Marin Tudorică este acuzat că începând din iulie 2013 a pretins şi primit în mod direct de la omul de afaceri un folos material constând în utilizarea unui autoturism Mercedes, în valoare de 60.000 de dolari, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

Potrivit DNA, în schimbul folosirii maşinii, şeful Poliţiei Sinaia l-a asigurat pe omul de afaceri că are influenţă asupra ”unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri”.

”Acest lucru s-a materializat în 12 decembrie 2015, când, prin intermediul lui Ionuţ Roşca (n.r. – adjunctul şefului Poliţiei staţiunii Sinaia), a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Ionuţ Roşca i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

De asemenea, şeful Poliţiei Sinaia este suspectat că prin intermediul omului de afaceri pe care îl proteja, în cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidenţial în staţiune şi s-a implicat direct pentru a obţine avizele şi autorizaţiile necesare construcţiilor, dar şi în vânzarea acestora. Astfel, Marin Tudorică a postat anunţuri de vânzare pe site-uri de specialitate şi îşi dădea numerele de contract pentru realizarea tranzacţiilor.

În acelaşi dosar, adjunctul şefului Poliţiei staţiunii Sinaia, comisarul Ionuţ Roşca, a fost pus sub control judiciar, după ce a fost audiat, miercuri, timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Marin Tudorică şi Cristian Bogdan Simion vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii DNA au făcut, miercuri, percheziţii la şase adrese şi au ridicat documente atât de la Poliţia Sinaia, cât şi de la Primăria oraşului. Printre adresele unde au avut loc descinderi s-au numărat şi locuinţele celor doi poliţişti.

Procurorii DNA Ploiești efectuează, miercuri dimineață, percheziții la sediul Poliției Sinaia într-un dosar de corupție care îi vizează pe șeful acestei instituții și pe adjunctul său, au declarat surse judiciare.

șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică

șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică

Potrivit surselor citate, în dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, fiind vizați șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și adjunctul acestuia, Roșca Ionuț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult