Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Percheziții DNA la Primăria Miercurea Ciuc

UPDATE – Percheziții DNA la Primăria Miercurea Ciuc

scris de P.C.R.
18 afisari

UPDATE – Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, și viceprimarul Domokos Szoke au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzați de fapte de corupție.

Cei doi vor fi prezentați joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Ei au fost aduși miercuri seară la sediul DNA pentru audieri, după ce în cursul zilei au fost efectuate de procurorii anticorupție percheziții la Primăria Miercurea Ciuc și în alte sedii.

După ce a fost scos din sediul primăriei, Robert-Kalman Raduly a declarat că este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. El a mai spus, în limba maghiară, că „din cauza faptului că este luat împreună cu viceprimarul consideră că este o răzbunare politică”.

UPDATE – Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții la sediul Primăriei Miercurea Ciuc, la locuințele primarului Robert — Kalman Raduly și viceprimarului Domokos Szoke, dar și la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureș Insolvency Specialists.

In cauză sunt implicate firme și interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare. Firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să le acorde facilități pentru concesionarea locurilor de parcare și chiar a dat dreptul acestei societăți să amendeze șoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obținerii autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.

Ar exista suspiciuni față de edil și pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean la CJ Harghita, cu care se află în relații apropiate.

De asemenea, Robert — Kalman Raduly ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect ”servicii de telefonice mobilă” în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și ”sponsorizare”, într-un cont bancar aparținând unei firme având ca acționar/administrator o persoană de încredere.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri dimineață percheziții la Primăria Miercurea Ciuc, într-un dosar privind suspiciuni de corupție, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Raduly Robert, primar Miercurea Ciuc

Raduly Robert, primar Miercurea Ciuc

Sursele citate susțin că de ancheta DNA ar fi vizat primarul și un viceprimar. Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a confirmat că procurorii DNA se află la sediul primăriei, unde solicită mai multe documente oficiale.

„De la mine au solicitat colaborare privind predarea unor documente oficiale. Este vorba de contracte, hotărâri de consiliu local, mai multe documente”, a declarat viceprimarul Antal Attila. Mașini ale DNA se află și în fața locuinței primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert. Cel de-al doilea viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc este Szoke Domokos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult