Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Percheziții DNA la Primăria sectorului 5

Percheziții DNA la Primăria sectorului 5

scris de M.I.
71 Afisari

Procurorii DNA efectuează vineri percheziții la Primăria sectorului 5 și la un punct de relații cu publicul care aparține aceleiași instituții.

vanghelie marianPotrivit surselor, faptele investigate ar avea legătură, printre altele, cu falsificarea listelor electorale care ar fi fost pentru candidatul Marian Vanghelie.

DNA a anunțat vineri că procurorii efectuează percheziții în 6 locații situate în București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupție și asimilate acestora, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016. Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA

Datele unor persoane cu handicap, aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 5 au fost folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Funcţionari din Primăria Sectorului 5 ar fi constituit, în mod fraudulos, baze de date cu persoanele aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, susţin aceleaşi surse.

Datele ar fi fost folosite ulterior pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru înscrierea lui Marian Vanghelie în procesul electoral.

Sursele judiciare au mai declarat, pentru News.ro, că funcţionari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorului 5 au pretins şi primit  sume de bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, parte dintre solicitanţi neîndeplinind condiţiile pentru acordarea/eliberarea certificatelor de handicap.

Astfel, în schimbul avantajelor materiale primite de la diferiţi solicitanţi, funcţionarii ar fi eliberat certificate de handicap, ar fi prelungit valabilitatea acestora sau ar fi procedat la preschimbarea gradului de handicap, fără a fi îndeplinite condiţiile legale de către beneficiari, asigurându-le acestora din urmă un folos necuvenit, constând în cuantumul pensiei de handicap acordată/ modificată.

În acest mod, funcţionarii respectivi ar fi creat o adevărată bază de date (cu nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu) privind pe unii locuitori ai Sectorului 5, menţionează sursele citate.

În plus, există suspiciunea că o parte dintre semnăturile de pe listele de susţinători ai lui Marian Vanghelie sunt false.

Funcţionari din Primăria Sectorului 5 s-ar fi folosit, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, de care au luat cunoştinţă în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv datele personale ale unor persoane fizice, au permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi au falsificat o parte din semnăturile executate pe aceste liste de strângere a semnăturilor, în scopul de a aduna numărul de semnături minime solicitat de legea electorală, mai arată sursele citate.

Bazele de date ar mai fi fost folosite şi pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulţi cetăţeni ai sectorului 5 ar fi fost recompensaţi cu excursii, mese la restaurant, cadouri, telefoane mobile, potrivit aceloraşi surse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS