Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Perchezitii la CJ Caras Severin si acasa la Sorin Frunzaverde​

Perchezitii la CJ Caras Severin si acasa la Sorin Frunzaverde​

scris de B.C.R
15 afisari

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, joi dimineaţă, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în biroul preşedintelui instituţiei, Sorin Frunzăverde, precum şi la locuinţa acestuia din municipiul Reşiţa.

frunzaverde-cj-caras-perchezitii-dna-703x336Anchetatorii au intrat concomitent in Consiliul Judetean Caras si in locuinta lui Sorin Frunzaverde din Resita, in jurul orei 7.00. Procurorii DNA Bucuresti sunt insotiti de luptatorii Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Perchezitiile vin la numai o zi dupa ce vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost arestat preventiv miercuri seara, fiind acuzat de trafic de influenta.

Ionesie Ghiorghioni a fost prins in flagrant de procurorii DNA cand lua 20 000 mita de la o societate comerciala. Procurorii spun ca era o transa dintr-un contract de 20 de milioane de lei acordat preferential de Consiliul Judean pentru reabilitarea sau dezapezirea unor drumuri din Caras Severin.
Sorin Frunzăverde, care este vicepreşedinte PNL la nivel naţional, nu a fost găsit la locuinţa din municipiul Reşiţa, percheziţiile fiind făcute în absenţa sa.

Eu nu sunt in Resita, dar am aflat de la cei care fac perchezitiile ca sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon. Nu m-au chemat să vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanti”, a declarat Sorin Frunzaverde.
La alegerile prezidentiale din 2014, judetul Caras-Severin a oferit o adevarata surpriza. Dupa ce in primul tur Victor Ponta castigase, la o diferenta insemnata fata de contracandidatul sau Klaus Iohannis, in turul al doilea a avut loc o schimbare radicala. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a castigat alegerile in judetul Caras- Severin, cu 51,93%.

Procurori DNA fac la Resita cercetari intr-un dosar penal privind infractiuni asimilate coruptiei, comise in 2014.

Potrivit anchetatorilor, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 3 locatii situate in judetul Caras – Severin. Este vorba de Consiliul Judetean Caras-Severin, vila lui Florin Frunzaverde si sediul Camerei de Comert.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult