Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Percheziții la Horia Simu, prejudiciu – 55 milioane euro. A fost reţinut de DNA

Percheziții la Horia Simu, prejudiciu – 55 milioane euro. A fost reţinut de DNA

scris de A.P.
18 afisari

UPDATE – Horia Simu a fost reținut joi noapte de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

El a fost adus joi seară pentru audieri la sediul DNA, la finalul percheziției desfășurată întreaga zi la domiciliul său. Conform surselor, prejudiciul în dosar este estimat la 55 de milioane de euro.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, joi, percheziții la Horia Simu, aflat în topul retrocedărilor, prejudiciul fiind estimat la 55 de milioane de euro.

Percheziții la Horia Simu

Percheziții la Horia Simu

Omul de afaceri Horia Simu este suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu obținerea unor despăgubiri supraevaluate de la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor, conform acelorași surse. Faptele ar fi fost comise între 2006 și 2008, când Simu a sprijinit nerespectarea prevederilor legale de către președintele, vicepreședintele și membrii comisiei.

În perioada respectivă, Horia Simu ar fi depus la dosarul de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor mai multe înscrisuri nereale, inclusiv o adeverință medicală prin care se atesta starea sa precară de sănătate, ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire.

Potrivit acelorași surse, aprobarea raportului de evaluare întocmit în condiții nelegale a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, sumă de care Simu a beneficiat în mod necuvenit.

După finalizarea perchezițiilor, Horia Simu urmează să fie condus la sediul central al DNA, pentru audieri.

La perchezițiile efectuate joi la domiciliul lui Horia Simu au fost găsite mai multe ceasuri de lux, dar și aproximativ 150 de tablouri care ar fi semnate de pictori celebri, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Tablourile ar fi semnate de pictori celebri, precum Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu ori Samuel Mutzner.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult