Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Perchezţii la Rom Soft şi Scop Computers. Prejudiciu de peste 35 milioane euro

Perchezţii la Rom Soft şi Scop Computers. Prejudiciu de peste 35 milioane euro

scris de A.B.
49 afisari

Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, fiind vizate două reţele specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS, în care sunt implicate companii din IT, prejudiciul fiind de circa 35 de milioane de euro.

Percheziții la firme  într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții la firme într-un dosar de evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, fac 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT, la acţiune participând 80 de poliţişti.

Conform sursei citate, în circuitele infracţionale sunt implicate două mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte şase societăţi comerciale din România şi trei firme străine. În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro.

 Poliţia mai precizează că vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Surse din Poliţie spun că sunt vizate societăţile RHS, Compasi, Rom Soft şi Scop Computers.

Dosarul penal este instrumentat de poliţişti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Urmare a unor verificari efectuate la RHS s-a constatat ca in perioada 2008-2011, compania a inregistrat in evidenta contabila facturi emise de furnizorii CNDPI Romsoft si Romsoft GPS Services in valoare totala de circa 550 MILIOANE lei. In facturile emise de ambii furnizori, la rubrica “Denumirea produselor sau a serviciilor” se mentioneaza “servicii de furnizare de date, prelucrare de informatii pentru monitorizarea GPS a autovehiculelor”. TVA-ul deductibil in cazul celor doua entitati Romsoft era de 97 mil. lei.

Oficialii entitatilor Romsoft* au declarat ca serviciile GPS au fost achizitionate de la o firma numita Twins Impex SRL.

Urmare a verificarilor ulterioare la firma Twins Impex SRL, surpriza! Compania nu functioneaza la sediul social declarat, nu a putut fi contactat niciun reprezentant legal al firmei, la Registrul Comertului SC Twins Impex SRL figureaza cu sediul social expirat, firma nu a avut personal calificat pentru realizarea activitatii de monitorizare prin GPS. Twins Impex SRL care se presupune ca ar fi emis facturi de SUTE de milioane de lei catre Romsoft/RHS, in uma verificarilor, nu a realizat niciun venit in perioada 2008-2011 si nici nu a prestat vreun serviciu, conform documentului ANAF atasat.

Practic, firma “scoasa la inaintare” de RHS si Romsoft este ”o firma fantoma” si deci facturile s-au dovedit a fi fictive si nu emise de Twins Impex SRL.

In consecinta, societatea comerciala RHS a dedus TVA in valoare de 97,2 MILIOANE lei care este o taxa de valoare adaugata aferenta unor servicii fictive, servicii care nu au fost prestate de niciuna din societatile implicate in acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult