Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Petrom Service „pregătea” computerele şi imprimantele pentru iarnă

Petrom Service „pregătea” computerele şi imprimantele pentru iarnă

scris de Ziua Veche
2 afisari

Fostul director Petrom Service şi cei despre care procurorii susţin că formau grupul infracţional organizat care a delapidat societatea au încasat, prin aproximativ 20 de firme în spatele cărora se aflau, bani pentru operaţiuni fictive precum „pregătirea computerelor şi imprimantelor pentru iarnă„. În referatul conţinând propunerea de arestare preventivă în cazul celor implicaţi, obţinut de MEDIAFAX, procurorii DIICOT detaliază modul în care cei din presupusul grup infracţional organizat au reuşit să delapideze societatea Petrom Service şi săşi securizeze câştigul prin evitarea plăţii de taxe către stat.


Conform documentului, banii luaţi de la Petrom Service au mers, într-o primă fază, la una dintre firme, SC Card Vision Media. Contractul, încheiat la 1 iulie 2006, presupunea ca cea de-a doua să furnizeze pentru client servicii de întreţinere, asistenţă de specialitate şi mentenanţă pentru echipamentele IT.

Prin acte adiţionale, suma şi obiectul contractului au fost modificate succesiv, crescând numărul de echipamente de întreţinerea cărora ar fi trebuit să aibă grijă reprezentanţii firmei Card Vision Media.

În 2 octombrie 2007, suma din contract a fost crescută din nou, Petrom Service fiind de acord să plătească în plus pentru service-ul IT aferent lunilor octombrie şi noiembrie ale anului 2007.

„Pentru lunile octombrie şi noiembrie 2007 se suplimentau activităţile de service cu o revizie generală şi pregătire de iarnă a instalaţiilor şi echipamentelor ce fac obiectul contractului”, susţin procurorii, în referatul menit să susţină cererea de arestare preventivă a inculpaţilor din acest dosar, admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Procurorii au audiat mai multe persoane care au afirmat că reprezentanţii partenerului Petrom Service în cadrul acestui contract nu au realizat niciuna din operaţiunile pentru care s-au angajat. Mai mult, unul dintre cei audiaţi, fost responsabil IT la Petrom Service, a declarat că niciodată echipamentele de calcul din sediul central al firmei nu au fost „pregătite pentru iarnă„.

Procurorii arată apoi, în documentul obţinut de MEDIAFAX, cum cei implicaţi în delapidarea Petrom Service au încercat, folosind aproape 20 de firme, prin contracte încheiate între acestea, să ascundă adevărata provenienţă a banilor şi, în acelaşi timp, să evite plata datoriilor către stat. În cele 120 de pagini ale referatului, procurorii explică detaliat traseul sumelor despre care susţin că au fost delapidate de la Petrom Service.

Conform anchetatorilor, inculpaţii au ajuns până acolo încât încasau banii ajunşi în fiecare dintre firme în numerar, în sume mici, pentru ca tranzacţiile făcute să rămână sub limita la care ar intra în atenţia Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

În acest dosar, fostul director al Petrom Service Mihai Sorin a fost reţinut şi, ulterior, arestat pentru 29 de zile, împreună cu alte cinci persoane. Alţi cinci sunt inculpaţi alături de ei în această cauză.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult