Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Platon, închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

Platon, închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

scris de M.A.
2 afisari

Fostul prefect de Cluj Călin Platon, care în vara anului trecut a accidentat pe trecerea de pietoni o femeie şi un copil în vârstă de trei luni, în urma accidentului bebeluşul murind, a fost condamnat la un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Calin Platon la tribunal

Calin Platon la tribunal (foto: radio.ubbcluj.ro)

Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, a declarat, vineri, că instanţa l-a condamnat pe fostul prefect de Cluj Călin Platon la un an şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi a dispus, de asemenea, un termen de încercare de trei ani şi 11 luni.Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare, transmite Mediafax.

La sfârşitul lunii august a anului trecut, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeia şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor – o femeie în vârstă de 32 de ani, care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni.

Ulterior, bebeluşul de trei luni a murit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că în urma cercetărilor făcute în acest caz s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată, ea fiind eliberată în 5 august şi având o valabilitate 15 zile.Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depăşirea vitezei legale.

În luna ianuarie a acestui an, fostul prefect de Cluj Călin Platon a ajuns la o înţelegere financiară, pe latură civilă, cu părinţii bebeluşului decedat în urma accidentului rutier provocat, urmând să achite familiei acestuia 165.000 de euro. În urma înţelegerii, Ileana Jakab, mama băieţelului decedat, şi-a retras plângerea legată de vătămarea corporală gravă din culpă de care fusese acuzat fostul prefect.

2 comentarii

Viorica Ianc 19-03-2011 - 06:08

Ce este dovada inlocuitoatre ? Dupa legile europene ? Justitia romaneasca este mlaaashtinaaaa!!!!!!!!!!!

sorinescU 23-03-2011 - 16:32

adica … pana la urma ce ne ziceti ? ca e preferabil sa omoram decat sa furam ? daca fura un amarat o juma de franzela, primeste cu executare… chiar vreti sa ne dati de inteles ca se prefera sa ne dam in cap…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult