Ploaie cu decizii şi o amânare la CCR. Vezi ce s-a decis! | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ploaie cu decizii şi o amânare la CCR. Vezi ce s-a decis!

Ploaie cu decizii şi o amânare la CCR. Vezi ce s-a decis!

scris de L.M.
1 afisari

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PDL privind hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, validată la sfârşitul lunii iunie.

CCR

Ploaie cu decizii la şi o amânare la CCR. Vezi ce s-a decis!

Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validaţi de Parlament urmează să-şi piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curţii în Monitorul Oficial. Pe 26 iunie, Raluca Turcan, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, anunţa că PDL va ataca la CCR hotărârea plenului Parlamentului care urma să valideze noua componenţă a CA al Televiziunii publice, deoarece nu s-au votat şi propunerile de membri din partea democrat-liberalilor.

De asemenea, CCR a respins miercuri ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Traian Băsescu referitor la dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 248/2000 pentru modificarea OUG 64/1998 privind acordarea unor facilităţi la plata preţului acţiunilor şi la plata unor obligaţii bugetare, în scopul privatizării Societăţii Comerciale ‘Petromidia‘ SA Constanţa, transmite Agerpres.

CCR a mai admis miercuri parţial sesizarea PDL referitoare la Legea privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene care stabileşte condiţiile de numire a conducătorului delegaţiei care reprezintă România la reuniunile Consiliului European, stabilind ca fiind neconstituţionale art. 3, 18 şi 19.

În schimb, Curtea Constituţională a României a amânat pentru joi dezbaterea sesizării PDL privind Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult