Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ponta şi Duşa, audiaţi în Dosarul „Fraudă la referendum”

Ponta şi Duşa, audiaţi în Dosarul „Fraudă la referendum”

scris de A.P.
13 afisari

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, ar putea fi audiaţi în dosarul Referendumului de demitere a lui Traian Băsescu. Avocatul lui Liviu Dragnea a făcut o cerere în acest sens.  

ponta dusaAvocatul lui Liviu Dragnea a cerut la instanța supremă audierea premierului Victor Ponta în dosarul Referendumul, în care Dragnea este cercetat.

Avocatul a mai cerut audierea a 18 coordonatori ai PSD în campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea președintelui.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit la Înalta Curte de Casație și Justiție pe data 19 februarie.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi folosit autoritatea politică ca să strângă voturile necesare pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În faţa instanţei, avocatul lui Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta şi a lui Mircea Duşa. Instanţa a rămas în pronunţare pe această solicitare.

„Dacă vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, trebuie să vorbim şi cu preşedintele partidului. Victor Ponta a făcut cereri la DNA să fie audiat ca martor. Mă declar complet nevinovat”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în anul 2013 pentru că şi-ar fi folosit autoritatea politică ca să strângă voturile necesare pentru demiterea lui Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult