Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Posibil conflict între puterea judecătorească şi Parlament. Cazanciuc: Vedem luni

UPDATE Posibil conflict între puterea judecătorească şi Parlament. Cazanciuc: Vedem luni

scris de S. P.
5 afisari

Conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătoreasca şi cea legislativă pe tema încuviinţării cererii de urmarire penală a miniştrilor parlamentari.

Horaţius Dumbravă: Posibil conflict între puterea judecătorească şi Parlament

Horaţius Dumbravă: Posibil conflict între puterea judecătorească şi Parlament

UPDATE 13:15  Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că va fi organizată o dezbatere juridică luni în cadrul unei Comisii a Consiliului Superior al Magistraturii şi că sunt diverse opinii în legătură cu solicitarea membrului CSM Horaţius Dumbravă de a se analiza posibilitatea sesizării CCR cu un conflict între puterea judecătorească şi Parlament în cazul respingerii ridicării imunităţii în cazul unor miniştri.

„Deocamdată se va pune în discuţia unui comisii din cadrul CSM această chestiune. Comisia va avea loc luni. O să vedem punctele de vedere ale mai multor colegi. (…) O să fie o dezbatere juridică. Sunt diverse opinii. O să vedem după ziua de luni” , a afirmat Cazanciuc după şedinţa plenului CSM.

El a admis că din câte ştie nu a mai fost făcută o astfel de sesizare, fiind probabil o premieră.

Şeful CSM, Adrian Bordea, a menţionat că această problemă trebuie mai întâi discutată în Comisia 1 şi după ce va fi exprimat un punct de vedere va fi dezbătută şi în plen.

„Eu mă tem foarte tare de CCR pentru că şi-a schimbat suprinzător practica”, a subliniat Bordea, cutat de Agerpres.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a pus joi în discuţie posibilitatea de a-l mandata pe preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituţională cu un eventual conflict între puterea judecătorească şi Parlament, invocând faptul că Legislativul se opune înfăptuirii justiţiei prin respingerea ridicării imunităţii în cazul unor miniştri.  Horaţius Dumbravă a anunţat că va înainta şi preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă pe acest subiect.

Anunţul vine la două zile după ce Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii lui Daniel Chiţoiu în vederea începerii urmăririi penale.

DNA a cerut pe 25 februarie urmarirea penala a fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat in dosarul ASF – Carpatica.

35 comentarii

urbos 13-03-2014 - 12:21

Ce dementa!
Toti astia trebuie azvarliti in parnaie. Ce slugi, ce gunoaie!

UnUL 13-03-2014 - 12:29

Cu un parlament de rahat, justiția încearcă să-și facă treaba. O BILĂ ALBĂ PENTRU JUSTIȚIE, O BILĂ NEAGRĂ PENTRU PARLAMENT (NEAPĂRAT CU P MIC!)
Oricum, la noi se aplică perfect noțiunea de ineptocrație, creeată de marele scriitor francez Jean d’Ormesson.
Dau citatul în franceză, nu pentru C u r Bubos, care vorbește această limbă cam tot cât o vorbește și Crin (adică de loc!), ci pentru cei de pe acest forum – și sunt câțiva! – care au niscaiva cultură:

INAPTOCRATIE : un système de gouvernement où les moins capables de gouverner sont élus par les moins capables de produire et où les autres membres de la société les moins aptes à subvenir à eux-mêmes ou à réussir, sont récompensés par des biens et des services qui ont été payés par la confiscation de la richesse et du travail d’un nombre de producteurs en diminution continuelle.

Il n’y a pas lieu de désespérer parce que comme l’a dit Margaret Thatcher : „Le socialisme ne dure que jusqu’à ce que se termine l’argent des autres”
Ou comme l’a dit Winston Churchill : „Les socialistes, c’est comme Christophe Colomb, quand ils partent ils ne savent pas où ils vont et, quand ils arrivent, ils ne savent pas où ils sont.”
D’où l’invention du GPS : Guide Pour Socialiste !
A l’école primaire des socialistes, on apprend les 4 opérations :
– L’addition des impôts
– La soustraction des revenus
– La multiplication des fonctionnaires
– La division du travail
Aux élections prochaines, votez pour Ali Baba. Au moins vous serez surs de n’avoir que 40 voleurs.
JEAN D’ORMESSON

pathfinder 13-03-2014 - 12:32

Mda, pana acum nu cunosteam termenul, recunosc cinstit!, dar ai dreptate.
Traim intr-o ineptocratie…

Baga-mi-as!!!

mircea 13-03-2014 - 14:18

care este patronata de JEGARICA urmasul de nadejdie a lui PINGELICA,intelectuali de rasa proletara cu origine sanatoasa si urmasi da nadejdie,judecatii si esecutatii pa toti care auuuuu studii supirioare,mai putin pa cei da BAMBU si DOROBANTI

UnUL 13-03-2014 - 15:08

Mă mirciulică, tu vezi că acolo scrie de socialiști?
Îți traduc că altfel tu, care nu știi nici românește, n-ai cum să înțelegi:
INEPTOCRAȚIE: un system de guvernare unde cei mai puțin capabili să guverneze sunt aleși de către cei mai puțin capabili să producă (ceea ce evocă exact votul din 2012 !!!) și în care ceilalți membrii ai societății cei mai puțin apți să se întrețină singuri sau să reușească (recunoaștem aici masa de asistați sociali votanți PSD-USL!!!) sunt recompensați cu bunuri și servicii care au fost plătite prin confiscarea bogăției și a muncii unui număr de producători în continuă scădere.

Nu trebuie totuși să disperăm pentru că, după cum (bine) spune Margaret Thatcher : „Socialismul nu durează decât până când se termină banii altora”
Sau după cum a spus Winston Churchill: „Socialiștii sunt ca și Cristofor Columb, când plecă nu știu unde merg și când ajung nu știu unde se află. ”
La școala primară a socialiștilor se învață 4 operații:
– ADUNAREA impozitelor
– SCĂDEREA veniturilor
– ÎNMULȚIREA funcționarilor
– ÎMPĂRȚIREA muncii.
La următoarele alegeri votați pentru ALI BABA! Cel puțin veți fi siguri că nu aveți decât 40 de hoți.

UnUL 13-03-2014 - 15:13

P. S. Să juri, nu alta, că și Jean d’Ormesson și Margaret Thatcher și Winston Churchill vorbesc despre guvernarea PSD-ARD sau ce dracu mai e.

urbos 13-03-2014 - 12:40

De loc e ma-ta din Ucraina.
Dai copy/paste in franceza dar nu stii limba romana. La moarte ma vierme!
Cum te suporti in halul asta ma scursura basista.
Sper sa-ti scot ochii.

UnUL 13-03-2014 - 12:49

Buboșel, pe lângă că ești tâmpit și mârlan, ca întotdeauna, ai devenit și incoerent și ilogic (Prima frază din postarea ta nu are nicio logică, e aberantă și nu are legătură cu nimic.)
Culmea e că voiam să-ți traduc postarea, dar dacă ești atât de cretin, nu ai decât să-ți angajezi un traducător!

pathfinder 13-03-2014 - 12:51

Nu e urbos.
E clona!

„Dovezi”:
1. Isi raspunde singur.
2. „Sper sa-ti scot ochii.”

urbos 13-03-2014 - 12:52

Dementule, invata limba romana, diferenta dintre „deloc” si „de loc”. Ai inteles pui de naparca?
Nici nu te prinzi, retardatule.

UnUL 13-03-2014 - 12:54

Se vede că nu mi-ai citit postarea de ieri sau alaltăieri când făceam mișto de tine cu obsesia asta.

urbos 13-03-2014 - 13:00

Obsesie ma schizofrenicule? Esti agramat si dai vina pe mine? Si gavaresti tu schizofrenicule, care te dadeai corector, caca-m-as pe hoiturile familiei tale de gunoaie.

UnUL 13-03-2014 - 13:04

Agramat e tac’tu, boulene! Te referi la o eroare de tastare pe care am făcut-o O DATĂ din grabă și o ții gaia-mațu cu ea de vreo șase luni. Ești de râsul curcilor.

urbos 13-03-2014 - 13:07

Labagiu agramat e a nu stiu cata oara cand nu stii sa scrii „deloc”. Mars in mortii ma-tii la canal, cu neamu tau cu tot.

UnUL 13-03-2014 - 13:10

@C u r Bubos
Reiau ce scriam acum câteva zile (îmi păstrez postările ca să nu mai pierd vremea să reformulez pentru imbecili ca tine):

Ești idiot, C u r Bubos! Bine că te califici tu, intelectual rasat, mereu cu kktul în gură! Eu am făcut într-un an 2 (două) greșeli de română (nu vorbesc de prea numeroasele erori de tastare, dar literele de pe forum sunt foarte mici și la vârsta mea – n-am purtat niciodată ochelari! – ochii încep să îmi obosească!) – dintre care una frecventă în zona mea, și nu numai – pe care le-am corectat când mi s-a atras atenția, pentru că – spre deosebire de mirciulică, de Parpanghel sau de Bășinel – eu țin cont de critici atunci când sunt justificate. Dar n-am făcut niciodată greșeli grosolane de ortografie de tipul „miau spus” („miau” ca pisica!), care sunt intolerabile! Sau ca „IA spus” și „ar TREBUIE”, ca tine.

Pungescu Gazian 13-03-2014 - 13:14

a uitat sa mentioneze de „cu r”

UnUL 13-03-2014 - 13:15

@Pungescu
Nu te speria, domnule Pungescu, își „revine” imediat!

urbos 13-03-2014 - 13:17

Bosorog agramat, daca scuza matale e ca-s altii si mai agramati, eu zic ca poti sa te spanzuri. Te rog frumos.

UnUL 13-03-2014 - 15:18

@ Cur Bubos, 2 greșeli corectate de mult nu însemnă agramat, așa cum nici „ia spus” și „ar trebuie” nu înseamnă dacă nu le repeți.În schimb TOATE postările tale fără excepție înseamnă nesimțire, mârlăni, vulgaritate, lipsă de educație și de bun simț (Atenție, educația nu e echivalentă cu numărul anilor de școală făcuți!) – TOATE ASTEA DUS PÂNĂ PE NIȘTE „CULMI” DESTUL DE GREU DE ATINS.

pathfinder 13-03-2014 - 13:17

@urbos
Este o vorba: esti ceea ce mananci.
Aici pe forum esti ceea ce postezi…

dement chinuit scarba guitati taratura eczema limbi/limbisti oligofren grohai spanzurat imbecil idiot vierme lepra excrement chinuri gatu ma-tii penibil dobitoc otreapa schizofrenic proasta stoarfa limbric lindicu onanist scursuri gloaba infect secatura parazit canalie laba javra porcu animalul rumegi cacarezelor suga bolnav cacat ticalos scroafa caca-m-as hoit gunoaie labagiu

Antibasistul 13-03-2014 - 13:45

Esti ceea ce maninci tu, cacat?

pathfinder 13-03-2014 - 13:47

Tu te caci vesnic…

Antibasistul 13-03-2014 - 13:52

Sluga retardata, asemanatoare stapinului ei, chior!

pathfinder 13-03-2014 - 13:55

O dezbatere de idei nu incerci?
Macar putin acolo…

Nu te-ai saturat de slugi, chiori si cacat vesnic?!?

UnUL 13-03-2014 - 14:43

Nu se poate sătura. acesta e întreg repertoriul său lingvistic. mai mult/altceva nu poate și dacă ar vrea.

Mircea 13-03-2014 - 13:35

Sa nu uitam.
Injuraturile sunt dovada clara a impotentei intelectuale. Ce poate face un individ care si-a epuizat argumentele din cauza lipsei de educatie ? Injura, scuipa, se caca, invoca streangul sau focul, cere moartea copiilor si nu se opreste aici. Asemenea primitivi cu fruntea ingusta si cu ciomagul pe umar sunt proba indubitabila ca in democratie oricine are dreptul la libera exprimare.

pathfinder 13-03-2014 - 13:43

Muìe ba!
Muìe!

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

Antibasistul 13-03-2014 - 13:47

Sluga proasta asemanatoare stapinului chior!

pathfinder 13-03-2014 - 13:49

T-ai trezit cu fata la perna si cu curul in sus?
De asta vezi invers?

urbos 13-03-2014 - 14:04

Ce-ai mai suge-o tu infectie, ca d-aia te rujezi ca o otreapa, dar nici muye nu-ti da nimeni ma scarba. Sugi doar cacatii
Kiorului.
Cum vreti ma javrelor da vi se vorbeasca, daca nu pe limba naparcii la care va inchinati?
Da-ti niste palme, sa citeasca si „Mircea”.
Mai te hlizesti boaito?

pathfinder 13-03-2014 - 14:08

In progress…

dement chinuit scarba guitati taratura eczema limbi/limbisti oligofren grohai spanzurat imbecil idiot vierme lepra excrement chinuri gatu ma-tii penibil dobitoc otreapa schizofrenic proasta stoarfa limbric lindicu onanist scursuri gloaba infect secatura parazit canalie laba javra porcu animalul rumegi cacarezelor suga bolnav cacat ticalos scroafa caca-m-as hoit gunoaie labagiu pederast muye naparca

Corect este: da-te cu capu’ de chiuveta sa apara clona!
E mai simpatica…

urbos 13-03-2014 - 14:16

Scrie, scrie, pana iti intra in capu de vierme.
Astazi vei invata si cuvantul „boaita”. Scrie in caietelu de ode de o suta de ori. Ai inceput?

pathfinder 13-03-2014 - 14:19

Baaaa m-am prins.
Tu de fapt esti Scatman, baaa!
Asemanarea e izbitoare!!!

https://www.youtube.com/watch?v=3cnQCk0u49w

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

UnUL 13-03-2014 - 14:46

@Cur Bubos
BOÁITĂ, boaite, s. f. (Pop.) Vită (slabă). ♦ Termen de batjocură pentru oameni. Cf. magh. bojti „vite cornute”.
Deci vine din maghiară. Să nu-mi spui că ești și tu ardelean, că mi se apleacă.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult