Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prahova: Mai mulţi consilieri, chemaţi la audieri la DNA

Prahova: Mai mulţi consilieri, chemaţi la audieri la DNA

scris de A.A.
2 afisari

Mai mulţi consilieri ploieşteni, între care şi viceprimarul Iulian Teodorescu, vor fi audiaţi, marţi, de procurorii DNA Ploieşti.

Consilieri din Prahova la DNAViceprimarul Iulian Teodorescu a declarat, luni seară, pentru AGERPRES, că a fost convocat telefonic să se prezinte marţi la audieri la sediul DNA Ploieşti, însă nu ştie despre ce anchetă este vorba.

Întrebat dacă au mai fost chemaţi la audieri şi alţi consilieri locali, acesta a spus că mai are cunoştinţă despre alte trei persoane, respectiv Adrian Lupu, Marcian Cosma şi Cătălina Bozianu.

„Am fost convocat. Nu mi s-a comunicat despre ce este vorba, doar că este vorba despre calitatea de martor”, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Lupu.

Un număr de 26 de consilieri locali, city managerul Anca Agapie, secretarul Oana Iacob, şefii direcţiilor Juridic şi Financiar, dar şi primarul Iulian Bădescu au fost audiaţi, în luna ianuarie, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploieşti.

La acel moment, Bădescu a declarat, pentru AGERPRES, că ancheta a pornit de la un denunţ făcut de fosta directoare economică Nicoleta Crăciunoiu.

‘Este vorba despre o anchetă care vizează plăţile făcute de municipalitate către Asociaţia ‘Lupii Galbeni’. Se pare că verificările au pornit ca urmare a unui denunţ făcut de fosta directoare economică Nicoleta Crăciunoiu’, susţinea Bădescu.

Fostul director economic a fost destituit la propunerea Comisiei de Disciplină după ce a refuzat să avizeze o plată către FC Petrolul Ploieşti.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, la sfârşitul anului 2012, o hotărâre „privind cooperarea municipiului Ploieşti cu Asociaţia comunitară Lupii Galbeni 2012 în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal susţinerea şi promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti”.

Prin aceasta, primarul Iulian Bădescu a fost împuternicit să semneze un contract de cooperare cu asociaţia „Lupii Galbeni”, valabil pe o perioadă de cinci ani competiţionali începând cu sezonul 2012 – 2013, care prevede că echipa de fotbal ploieşteană primeşte un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se clasează pe unul din locurile 10 – 6 în Liga I, iar suma creşte la două milioane de euro în cazul în care echipa se clasează pe unul din locurile 1 – 5 în Liga I.

De asemenea, contractul prevede acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul câştigării Cupei României de către echipa ploieşteană.

Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana la fotbal, după ce a învins echipa CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0).

Astfel, municipalitatea trebuie să plătească suma de trei milioane de euro pentru performanţele sportive obţinute de Petrolul Ploieşti.

Până în acest moment, Primăria Ploieşti a virat trei tranşe de bani în conturile Asociaţiei ‘Lupii Galbeni’, respectiv 1,2 milioane de euro, 1,3 milioane de lei şi 1,7 milioane de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult