Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, reținut de DNA

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, reținut de DNA

scris de C.S.
0 afisari

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a fost reţinut, iar miercuri va fi dus la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă.

Mircea Cosma, șeful CJ Prahova, a fost reținut de DNA. (foto: adevarul)

Vlad Cosma este acuzat că ar fi primit peste 4,4 milioane lei de la reprezentanţii unor firme cărora le erau supraevaluate contractele cu CJ.

Tatăl său a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, urmând ca miercuri să fie dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, având în vedere calitatea de deputat a fiului său, Vlad Alexandru, cercetat în acelaşi dosar penal.

Mircea Cosma a fost scos din sediul DNA de către anchetatori după aproximativ trei ore.

Preşedintele CJ Prahova şi fiul acestuia sunt vizaţi de procurorii anticorupţie în dosarul în care este arestat preventiv Răzvan Alexe, denunţat pentru trafic de influenţă de către un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova. Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova şi ca prieten al deputatului Vlad Cosma.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova, care include oraşul Mizil, acelaşi colegiu în care în 2008 a fost ales deputat Adrian Năstase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Năstase în timpul mandatului acestuia.

Mircea Cosma se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. De asemenea, el este preşedinte al filialei judeţene a PSD din august 2009.

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, fiind pentru a doua oară în ultimele luni când anchetatorii anticorupţie cer acte din partea acestei instituţii.

1 comentariu

UnUL 11-02-2014 - 18:25

Alți preacinstiți PSD-iști, care își aduc o contribuție incontestabilă la „Revoluția bunului simț”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult