Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Predoiu: Noua lege ANI trebuie dublata de asumarea tuturor atributelor europene

Predoiu: Noua lege ANI trebuie dublata de asumarea tuturor atributelor europene

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Ministerul Justitiei va sprijini demersul de adoptare unui nou cadru normativ al activitatii Agentiei Nationale de Integritate prin participarea la redactarea textelor in procesul de dezbatere parlamentara, atat in Comisie, cat si in Plenul Camerei, indiferent daca este vorba de completarea proiectului de lege intors de la CCR sau de o noua initiativa parlamentara, se arata intr-un comunicat al ministrului Catalin Predoiu.


„Dupa cum se stie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a convocat o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor si a sesizat Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru a realiza un raport asupra proiectului de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor publice, pe baza deciziei Curtii Constitutionale. Convocarea Camerei in sesiune de urgenta pentru a dezbate cadrul normativ al ANI reprezinta, dincolo de relevanta tehnica, un semnal politic corect privind vointa Parlamentului de a remedia o vulnerabilitate importanta in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Pe de alta parte, dezbaterile parlamentare vor putea oferi oportunitatea formarii unui consens politic cat mai larg pentru un cadru normativ adecvat al ANI. Solutiile care trebuie sa stea la baza viitoarei reglementari a ANI trebuie sa tina cont atat de deciziile Curtii Constitutionale, cat si de Decizia Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare. Problematica Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) nu este insa epuizata de obiectivul Agentiei Nationale de Integritate (MCV).

Mesajul ultimului raport de tara trebuie perceput in trepte de profunzime si vizeaza explicit Justitia si implicit intensificarea eforturilor politice pentru compatibilizarea profunda a societatii romanesti cu valorile si obiectivele democratiilor euro-atlantice. Pentru participarea eficienta la buna functionare a Uniunii Europene este necesar ca dezvoltarea economica sa fie dublata de asumarea de catre sistemul politic a tuturor atributelor europene, de la finantarea partidelor si asigurarea integritatii in functiile publice, politica resurselor umane si alocarea resurselor financiare, pana la responsabilitatea actului legislativ la nivel guvernamental si parlamentar. Raportul de tara pe justitie din iulie 2010 se cuvine a fi receptat de sistemul politic ca un semnal energic transmis din partea Comisiei si a Statelor Membre privind optiunile de viitor ale Romaniei, fata de programe sectoriale precum Spatiul Schengen, dar si general europene”, se mai arata in comunicat.

0 comentariu

Baaa!!! 08-05-2010 - 10:59

E diversiune pura!

caramache 08-05-2010 - 19:41

Grosane, nu realizezi cit de Prost esti daca iti trebuie o saptamina de stat ( evident pe banii altora ca latin Gast Arbeiter la altii ) ca sa-ti cada fisa de ce enormitati debitezi?
Acuma, daca singur recunosti ca “fenomenul numit fotbalul romanesc ( ti ) s-a parut o chestie nu mai importanta decat un muc de tigara cazut in Sena.”, atunci ce bati apa in piua de pomana numai ca sa-ti iei renumeratia la kilometrul si tona de maculatura care-ti poarta numele suptsemnat?
Liliputzan grosan sanepi()dat cum arati, nu iti dai seama cit de muk si mik sfirk esti, cu compunerile si analizele tale meschine pe care nimeni nu da doi bani. Nu realizezi deasemenea ca singur iti bati cuie in talpa deoarece este evident pentru orice cititor ca si tu esti un pitic caraghioz care te agiti de pomana printre uriasii literaturii mioritice.
Si mai mult, vrind sa dai dovada de cit de docta este micimea ta liliputzana, ai nimerit cu oistea’n gard si clopu-ti la buda.
Ba mamaligarule, pre limba lui Cicero, Caesar si Traian, se zice “ EJUSTEM FARINAE “ – si nu cum ai scris tu, anal fabetule malai prost !
P.S.
De nu ma crezi, baga-ti nasul sanepi()dat printr-un dictionar latin sau prin Larousse, ca tot fusei in Le Quartier …Latin.

caramache 09-05-2010 - 03:14

Mi s-a urcat tensiunea citind abreratiile grosane si am facut o greseala de ortografie.
Corect este EJUSDEM FARINAE – si nu EJUSTEM FARINAE cum am scris anterior.
Iertare si scuze.

zeitgeist 09-05-2010 - 21:26

Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.

Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.

Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult