Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Preotul penitenciarului din Bacău, retinut de procurori

Preotul penitenciarului din Bacău, retinut de procurori

scris de A.P.
4 afisari

Preotul penitenciarului din Bacău, Octavian Bălan, care introducea în unitate telefoane mobile pentru deținuți, a primit, vineri, ordonanță de reținere pentru 24 de ore din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, a declarat, pentru Agerpres, prim-procurorul Felix Mănilă.

Potrivit sursei citate, Bălan va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Preotul Penitenciarului din Bacău, Octavian Bălan a fost prins în flagrant vineri dimineața de polițiști și ofițeri anticorupție care au descoperit asupra sa, disimulate în buzunarul sutanei, patru telefoane mobile pe care urma să le introducă în închisoare.

Potrivit unor surse din IPJ, în timpul flagrantului realizat la intrarea în instituția punitivă s-a găsit asupra preotului și suma de aproape 900 de lei, primită probabil de la rudele deținuților, pentru introducerea telefoanele în penitenciar.

Preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a declarat pentru Agerpres că ”deocamdată nimeni nu a infomat” despre reținerea preotului și, de asemenea, că nu știe ca Octavian Bălan, preot la penitenciarul băcăuan din anul 2000, să fi desfășurat vrea activitate infracțională.

2 comentarii

HUMOR NEGRU 21-09-2013 - 10:15

MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL si USL.
Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Cea mai mare marire de pensie revizuita de a fostilor militari, abuziv desfiintate este de la 3.072 de lei la 95.968 de lei .Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, În judeţul Neamţ cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut .Dupa doar 29 de ani de munca, Generalul magistrat militar, procurorul Dan Voinea are o pensie de 19.240 de lei/lunar.Pentru doar 2 ani de serviciu la CCR, Augustin Zegrean primeste o pensie de 11.237 de lei/lunar.
REVOLTĂTOR Judecătoarea Elena Turcu, prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ, va avea o pensie de peste 10.000 de lei. Ce părere aveți?
Autor: Ionel Stoica
Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi decretul de pensionare a judecătorei Elena Turcu de la Tribunalul Dâmboviţa. Fosta magistrata este celebră pentru că a fost achitată după ce a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Potrivit unor surse de la Casa de Pensii, magistratul va avea o pensie de 10.500 de lei, care fi indexata cu 4%.

A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*) privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*) Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7 (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!…. Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA???? Si la ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã. Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!! CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

UnUL 21-09-2013 - 11:30

Şi ce legătură are asta cu tema articolului? Adică cu faptul că foarte mulţi preoţi ortodocşi sunt escroci, spăgari, interesaţi numai de bani, etc. Onoare excepţiilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult