Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Presedintele AMR cere suspendarea conducerii CSM

Presedintele AMR cere suspendarea conducerii CSM

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Conflictul dintre conducerile Consiliului Superior al Magistraturii si Asociatiei Magistratilor din Romania pe tema legalitatii alegerii noii conduceri a CSM – se vor transa in instanta mai repede decat se astepta lumea.
Pentru a evita neplacerile legate de o posibila suspendare a dreptului de semnatura a presedintelui CSM Florica Bejinaru si a vicepresedintelui Gratiana Isac, care ar paraliza activitatea institutiei, CSM a cerut ieri Inaltei Curti de Casatie si Justitie un termen mai scurt de judecata in procesul cu AMR. Amintim ca AMR, a atacat cu recurs, in contencios la Inalta Curte, hotararile CSM prin care au fost alesi noii sefi ai Consiliului, cerand anularea lor. Problema cea mai spinoasa pentru CSM este faptul ca din interpretarea legii, reiese ca simpla inaintare a recursului suspenda efectele hotararilor atacate – mai pe sleau spus, noua conducere a CSM nu ar avea niciun drept de semnatura pana la solutionarea litigiului.

CSM vrea sa puna cat mai repede capat acestui conflict, acesta fiind motivul pentru care a solicitat ieri o scurtare a termenului de judecata stabilit initial pentru luna aprilie.

Astfel, data de 22 aprilie pentru care era stabilita judecarea cererii AMR de anulare a hotararilor prin care s-a ales noua conducere a CSM, s-a devansat pentru data de 11 februarie a.c. AMR acuza, in mod argumentat, faptul ca alegerea Floricai Bejinaru aduce o grava atingere imaginii Justitiei si este imorala, datorita colaborarii ei din trecut cu Securitatea, colaborare confirmata de CNSAS. In cazul alegerii vicepresedintelui CSM, Gratiana Isac, AMR invoca legea care nu permite doua candidaturi ale aceleiasi persoane pentru functia de vicepresedinte.

Judecatoarea Mona Pivniceru, presedintele AMR, a declarat pentru ziuaveche.ro ca vineri 29.01.2010 va depune la Inalta Curte o cerere prin care va solicita instanei supreme sa constate ca mandatele noii conduceri a CSM sunt suspendate de drept, ca efect a introducerii pe rol a recursului asociatiei impotriva hotaririlor de alegere a noii conduceri. Si ca Bejinaru si Isac nu au voie sa semneze niciun act oficial pana la solutionarea cauzei, sub sanctiunea nulitatii absolute. Pivniceru ne-a declarat ca in curand va mediatiza aspecte de mare interes privitoare la Florica Bejinaru si declaratiile acesteia, date pe proprie raspundere, privind raporturile acesteia cu fosta Securitate.

0 comentariu

sandel 27-04-2010 - 13:06

1. Cand va rezolva Ministerul Mediului dosarele de retrocedare din „Lacul Vacaresti” pe care le-a preluat acum doi ani de la PMB si pe care le-a ingropata mai ceva ca primarii capitalei din ultimii douazeci de ani?

geneio 27-04-2010 - 13:52

In ce ati investi in acest moment in Romania?

oleg 27-04-2010 - 16:37

Unde credeti ca a gresit actuala conducere ANI?

mardale 27-04-2010 - 19:22

1. de ce nu v-ati implicat in nici un partid? nu va inspira incredere nici unul?
2.Daca nu sinteti in nici un partid cum de v-au ales secretar general adjunct la Mediu?

corinela 27-04-2010 - 19:26

cum se face ca detineti doua functii, si la CNI dar si la minister? aveti timp sa faceti ambele lucruri bine? sau e doar chestie de bani?
domnule profesor, ce ar fi mai bine pentru studentii pe care-i aveti, sa plece din Romania sau sa continue sa traiasca acest cosmar?

ioly 27-04-2010 - 19:30

1.in conditiile in care legea ANI trebuie refacuta, CNI ce rol va juca? se va schimba ceva in atributii?
2.ce a facut CNI-ul asta pana acuma si cu cat sint platiti membrii CNI? de ce a lasat ANI sa ajunga un instrument politic?

valeriu chan 27-04-2010 - 19:33

ce achizitii va face ministerul mediului pentru depoluarea apelor din Romania?
cand o sa avem si noi incineratoare ecologice?
cum s-au cheltuit banii ANI? Ati facut u audit, domnule economist?

burebista 27-04-2010 - 19:38

ati anticipat ca Alis Draghici o sa ridice aceasta expectie? doar era si membra in CNI dar si avocata lui Bradisteanu.
Actualul proiect de lege cum vi se pare? mai constitutional?
ce avere aveti?

vladimir 27-04-2010 - 19:50

romania nu are bani – zice Boc- nici de pensii, nici de Sanatate. Ce parere aveti de pustiul de bine pe care il facura astia din Guvern dand Republcii Moldova 100 de milioane de euro nerambursabili?
De ce se plange Boc ca nu se acceseaza fondurile europene? unde e buba? nu cumva la POSDRU?
ca fost sef de ANAF puteti spune ce ati schimba in aceasta structura pentru ca sa nu mai existe prin birouri toate proastele adunate la un loc dupa mutra, pile si fusta?

bandy 27-04-2010 - 19:53

v-as ruga sa ne spuneti cine ar trebui remaniat dupa opinia dvs din acest guvern?
are ministerul mediului vreo initiatova legata de gropile ecologice? cand o sa fie curat si in romania ca in Austria?

honorius 28-04-2010 - 05:21

ce faceti acolo, la minister, pentru stoparea furturilor din paduri si taierile care se fac noaptea in zonele pline de gatere? garda aia de mediu mai exista? si ce face ea? pron multe parti e mana-n mana cu hotii. ce initiavive aveti?
ce veti face pentru ca turistii nesimtiti sa nu mai lase reziduurile alimentare ope marginea raurilor de munte pe unde isi petrec sambetele?

maria 28-04-2010 - 06:18

1. daca ar fi sa exprimati o opinie personala, cum ati comenta decizia curtii Constitutionale in privinta ANI?
2. ce puteti spune despre eficienta activitatii ANI de pana acum?
3. v-ati gandit ca alaturi de societatea civila/ONG sa consolidati in romania ideea de voluntariat prin care albii de rauri, paduri si mari suprafete s-ar putea curatade peturi si alte mizerii sau de plantat copaci?

VANDA america 28-04-2010 - 07:45

V-ati gandit vreodata sa va inscrieti in lupta pentru prezidentiale? daca da, de ce, daca nu, de ce?
de ce nu ati facut un partid al tehnocratilor? Ati initia un astfel de partid?

marcus aurelius 28-04-2010 - 07:55

care e parerea personala pe cae o aveti despre proiectul Rosia Montana? Doar sinteti la Mediu….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS