Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Presedintele UNBR Gheorghe Florea confirma declinul avocaturii

Presedintele UNBR Gheorghe Florea confirma declinul avocaturii

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Nivelul profesiei de avocat este din ce in ce mai slab, din cauze obiective”, a declarat marti avocatul Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania la conferinta “Dreptul la un proces echitabil”, organizata de CSM si MAE la Bucuresti.


Maestrul Gheorghe Florea a surprins asistenta prin aceasta declaratie, care a continuat cu concluzia ca “insertia de avocati in ultimii ani s-a facut cu pretul sporirii rolului judecatorului in mod fortat”. Presedintele UNBR a tinut sa evidentieze ca in prezent rolul avocatului nu este inteles pe deplin de magistrati, care nu ii considera pe avocati parteneri in realizarea actului de justitie, unul din motive fiind si faptul ca in scolile de magistratura legea avocaturii este un subiect pasager. Florea a spus ca din cauza unor avocati “mai putin pregatiti” se fac excese cu cereri de recuzare sau de stramutare, unele chiar de catre avozati care au fost candva colegi de instanta cu magistratii recuzati. “N-am vazut niciun judecator sa ceara mandatul avocatului pentru a verifica daca a fost imputernicit de client sa recuze”, a amintit Gheorghe Florea, care a opinat ca recuzarea este un demers care poate avea consecinte asupra partii, daca se dovedeste ca a fost facuta cu rea-credinta. Presedintele UNBR a explicat ca multe din probleme aparute in dosare se nasc si ca urmare a necunoasterii prevederilor legii avocaturii. In urma unei mici dispute de idei pe tema avocatilor-parlamentari avute cu sefa Inspectiei CSM, judecatoarea Mihaela Tropcea, presedintele UNBR a tinut sa precizeze ca in prezent nu mai sunt posibile cazuri ca acum trei ani, cand avocati-parlamentari faceau declaratii publice despre dosarele clientilor lor, intrucat legea a impus restrictii acestei categorii de avocati. Florea a apreciat in final ca in pofida problemelor cu care se confrunta:“Justitia in ansamblul ei este corecta!”

0 comentariu

jan dinu 29-04-2010 - 16:29

Se impuiaza tzigancile …pina
o s-a fie „populatia majoritara a Europei !
JD

Adrian D 01-05-2010 - 04:49

la ce vaccinuri te-ai gandit? intra si ala cu gripa porcina printre ele? Ti-ai adus aminte de cand erai contabilu sef al lui Ceashca si vrei sa vezi cat poti castiga din fitilu’ asta?

jan valjan 01-05-2010 - 21:28

Spalarea de memorie facuta de occident domnule agent … va pus pe tapet aceasta ideie proasta. Ne pare rau cu asa intelectuali racolati de FMI si trimisi sa-si distruga tara. Comunisti stiau ei ce stiau despre lichelile care lingeau ranile poporului. Ce personaj bun a-ti fi intr-un film nazist.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS