Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prim-procurorul Betelie a fost reţinut de DNA

Prim-procurorul Betelie a fost reţinut de DNA

scris de Matei Iliescu
949 Afisari

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru 24 de ore.

Mihai Betelie (stanga) la Intalnirile ziuaveche.ro

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat efectuarea percheziţiilor şi luarea măsurii preventive, informează un comunicat al CSM. Potrivit comunicatului, faţă de procurorul Mihai Betelie se efectuează cercetări pentru infracţiuni de corupţie. Betelie a fost prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, apoi, prin concurs a câştigat postul actual.El a mai intrat o dată în atenţia procurorilor DNA, care l-au scos ulterior de sub urmărire penală.

Betelie este suspectat că ar fi derulat acte de comerţ folosind informaţii obţinute ca procuror. Potrivit surselor citate de Agerpres, Mihai Betelie este cercetat pentru încălcarea articolului 12 lit a) din Legea 78/2000, de organizare şi funcţionare a DNA. Potrivit articolului respectiv, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat, miercuri, efectuarea percheziţiilor şi luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de prim procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, informează CSM. Avizul Secţiei pentru procurori a CSM a fost dat la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală, potrivit sursei citate. „Precizăm că, faţă de procurorul sus menţionat se efectuează cercetări pentru infracţiuni aflate în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie„, subliniază Consiliul Superior al Magistraturii.

2 comentarii

Cornelia Galavan 19-01-2012 - 18:14

CORNELIA GALAVAN – Va rog sa cititi articolul ‘ S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ‘ – 20011 ( fostul Prim procuror de la Parchetul Sectorului 4 Camelus Paduraru PARCHETUL SECTORULUI 4 MI-A DISTRUS VIATA MAI RAU DECAT ACCIDENTUL RUTIER IN URMA CARUIA AM RAMAS INFIRMA, DATORITA UNEI EXPERTIZE FALSE CE A MUSAMALIZAT DOSARUL PENAL. MAI BINE MUREAM IN ACCIDENT DECAT SA AM INCREDERE IN PROCURORII CARE AU GENERAT UN ACT DE JUSTITIE INECHITABIL IN ‘ MALAXORUL JUSTITIEI TIMP DE 15 ANI ! TOT PARCHETUL A INCERCAT SA MUSAMALIZEZE SI DOSARUL EXPERTULUI CARE A FOST PRIMUL EXPERT TEHNIC CONDAMNAT IN ROMANIA DATORITA EXPERTIZEI ASCUNSA DE PROCURORI ! MAI BINE MUREA IN ACCIDENT DECAT SA AM INCREDERE IN ACESTI PROCURORI ! URMEAZA SA FAC O NOUA PLANGERE PENALA DUPA 15 ANI IMPOTRIVA AUTORULUI ACCIDENTULUI FAVORIZAT DE PROCURORI DEOARECE ACESTA INCALCA HOTARARILE JUDECATORESTI PE LATURA CIVILA ACHITANDU-MI DE ANI DE ZILE DOAR 40% DIN PRESTATIA LINARA. MI-E LEHAMITE !
Va rog sa mai cititi si articolele ‘ CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” (Jurnalul National) si ” VICTIMA UNUI ACCIDENT ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ” (Evz).

Cornelia Galavan 20-01-2012 - 07:35

Interesant ca Prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Mihai Betelie, cu pregatire profesionala deosebita dar si ” morala ” aspira la CSM !? Ma intreb ” cati ca el ” ? Si mai ma intreb daca cercetarea penala a acestuia nu va fi facuta de predecesorul sau Camelus Paduraru fost Prim – procuror al Parchetului Sectorului 4, parchet care in urma accidentului rutier in cele doua dosare penale (conducatorul auto si expertul tehnic) au dispus NUP initial, ca in urma contestatiei sa redeschida dosarele si sa le trimita in instanta !?
MAI BINE MUREAM IN ACCIDENT DECAT SA AM INCREDERE IN PROCURORII CARE MI-AU DISTRUS VIATA SI MI-AU CALCAT IN PICIOARE DEMNITATEA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS