Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prim-procurorul Betelie e suspendat şi propus pentru arestare

Prim-procurorul Betelie e suspendat şi propus pentru arestare

scris de Bogdan Crețu Roman
10 afisari

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Mihai Betelie şi  secretarul general al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti Bogdan-Nicolae Grigorescu vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei au fost reţinuţi joi pe o perioadă de 24 de ore.

Prim-procurorul Betelie e suspendat şi propus pentru arestare

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) remis vineri, procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Mihai Betelie şi Bogdan-Nicolae Grigorescu pentru efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi şantaj, în legătură cu o infracţiune de corupţie. Totodată, Mihai Betelie este cercetat pentru favorizarea infractorului, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie şi instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Bogdan-Nicolae Grigorescu – pentru conflict de interese. Având în vedere calitatea de magistrat a lui Mihai Betelie, miercuri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţionarea şi reţinerea acestuia, iar joi Secţia pentru procurori a încuviinţat arestarea sa.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. DNA precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2010 – ianuarie 2011, inculpaţii, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu privitoare la incompatibilităţi prevăzute în Statutul judecătorilor şi procurorilor şi, respectiv, în Legea administraţiei publice locale, au efectuat prin persoane interpuse activităţi financiare ca acte de comerţ şi au participat la administrarea SC Enviroservice SRL Bucureşti, în scopul obţinerii unor foloase materiale necuvenite. Atribuţiile de administrare a acestei societăţi comerciale, ai cărei reprezentanţi legali erau rude sau persoane foarte apropiate celor doi inculpaţi, au fost împărţite între cei doi inculpaţi.

Conform unui comunicat al CSM remis vineri, s-a dispus totodată suspendarea din funcţie a lui Mihai Betelie, ca urmare a punerii în mişcarea a acţiunii penale.

1 comentariu

Cornelia Galavan 20-01-2012 - 16:00

CORNELIA GALAVAN – Va rog sa cititi articolul ‘ S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ‘ – ( Romania Libera – fostul Prim procuror de la Parchetul Sectorului 4 Camelus Paduraru)

PARCHETUL SECTORULUI 4 MI-A DISTRUS VIATA MAI RAU DECAT ACCIDENTUL RUTIER IN URMA CARUIA AM RAMAS INFIRMA, DATORITA UNEI EXPERTIZE FALSE CE A MUSAMALIZAT DOSARUL PENAL. MAI BINE MUEAM IN ACCIDENT DE…CAT SA AM INCREDERE IN PROCURORII CARE AU GENERAT UN ACT DE JUSTITIE INECHITABIL IN ‘ MALAXORUL JUSTITIEI TIMP DE 15 ANI ! TOT PARCHETUL A INCERCAT SA MUSAMALIZEZE SI DOSARUL EXPERTULUI CARE A FOST PRIMUL EXPERT TEHNIC CONDAMNAT IN ROMANIA DATORITA EXPERTIZEI ASCUNSA DE PROCURORI ! MAI BINE MUREA IN ACCIDENT DECAT SA AM INCREDERE IN ACESTI PROCURORI ! URMEAZA SA FAC O NOUA PLANGERE PENALA DUPA 15 ANI IMPOTRIVA AUTORULUI ACCIDENTULUI FAVORIZAT DE PROCURO…RI DEOARECE ACESTA INCALCA HOTARARILE JUDECATORESTI PE LATURA CIVILA ACHITANDU-MI DE ANI DE ZILE DOAR 40% DIN PRESTATIA LUNARA.
MI-E LEHAMITE !
Va rog sa mai cititi si articolele ‘ CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” (Jurnalul National) si ” VICTIMA UNUI ACCIDENT ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ” (Evz) precum si ” Expertul m-a facut, din victima, vinovata ” (Click).
Prim procurorul Parchetului Sectorului 4 Mihai Betelie s-ar putea sa fie anchetat de un fost prim – procuror la aceiasi institutie, ajuns intre timp sef la DNA ! Si cand te gandesti ca prim procurorul cu calitati morale si profesionale candida la CSM !
Pe acest subiect pe parcursul anilor a 15 ani (!) au poblicat ziaristi ca Viorel ILISOI, Adrian ARTENE, Andi TOPALA, Petre NITEANU, Alexandra SARARU, Mara RADUCANU, Silviu ALUPEI, Viorel PATRICHI, Razvan CHIRUTA, Razvan AMARIEI, Mihai MINCAN, Oana DAN, Gabriela ARTENE, George TARATA, Cristian LEVANT, Gorge CIBOTARU, Oana BALAN si multi altii.Acest caz a stat la baza initierii si organizarii proiectului ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ inca din 2001.
.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult