Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prim-procurorul de la Buftea, arestat pentru 20 de zile

Prim-procurorul de la Buftea, arestat pentru 20 de zile

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri, arestarea pentru 20 de zile a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, Nelu Carpen, acuzat de procurorii DNA de luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului, transmite Agerpres. Aceeasi masura a fost dispusa si in cazul lui Adrian-Richartt Zamfirachi, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta. Decizia nu este definitiva, cei doi putand face recurs. In acest dosar, procurorii DNA mai cerceteaza un avocat si doi politisti.


Potrivit DNA, in perioada octombrie – decembrie 2009, procurorul a pretins de la doua persoane, printr-un intermediar, 4.000 euro pentru a facilita dispunerea unei solutii de netrimitere in judecata fata de una dintre acestea, intr-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea.

DNA sustine ca procurorul Nelu Carpen a creat premisele ca persoana cercetata sa obtina solutia favorabila prin infirmarea rechizitoriului emis in acel dosar penal, administrarea frauduloasa a unor probe si prin transmiterea de indrumari cu privire la atitudinea pe care trebuia sa o adopte in cadrul unor proceduri judiciare.

In cursul lunii iulie 2009, procurorul Nelu Carpen si alte doua persoane au constituit un grup infractional organizat, afirma DNA. Actiunile grupului ar fi vizat: racolarea unor persoane cercetate penal interesate sa obtina masuri judiciare favorabile, in schimbul remiterii unor sume de bani si altor bunuri pentru influentarea sau coruperea magistratilor; asigurarea transmiterii foloaselor pretinse in cadrul gruparii infractionale; facilitarea dispunerii unor solutii de netrimitere in judecata in diferite cauze penale aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea si a altor unitati de parchet.
Astfel, in perioada septembrie 2009 – martie 2010, procurorul ar fi inlesnit obtinerea unor solutii de netrimitere in judecata in doua cauze penale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult