Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prim-procurorul Mihai Betelie revocat din funcţie de CSM

Prim-procurorul Mihai Betelie revocat din funcţie de CSM

scris de Stefan Galai
2 afisari

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, a fost revocat, joi, din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Prim-procurorul Betelie revocat din funcţie

Secţia pentru procurori a CSM a dispus joi, cu unanimitate de voturi, revocarea din funcţie a prim-procurorului Mihai Betelie, care a fost recent trimis în judecată pentru corupţie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CSM, a fost revocată din funcţie şi Iulia Nistorică, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, ca urmare a disfuncţiilor constatate de către inspectorii judiciari la nivelul managementului unităţii de parchet.

Mihai Betelie a fost trimis în judecată, pe 20 martie, de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, şantaj în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult