Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primar arestat pentru o mită de 350.000 de euro

Primar arestat pentru o mită de 350.000 de euro

scris de M.A.
2 afisari

Tribunalul Dolj l-a arestat pe primarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, pentru o mită de 350.000 de euro, în schimbul atribuirii de contracte de achiziţie publică, instanţa emiţând un mandat pentru 29 de zile.

Primarul din Farcasesti, Constantin Parvulescu

foto: scandaldegorj.ro

În perioada iunie 2000 – 2008, Pârvulescu, în calitate de primar al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj, a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane (denunţătoare în cauză), de primirea unui procentaj de 20 la sută din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procentaj de 20 la sută din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, plăţi pe care primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători, transmite Mediafax.

Foloasele pretinse şi primite de inculpatul Pârvulescu Constantin de la cei doi denunţători totalizează 1.500.000 lei (echivalentul a 348.000 euro) şi au fost primite în bani, bunuri şi servicii, în mod direct şi indirect – prin intermediul unor persoane cu care primarul se află în relaţii de rudenie – precum şi prin intermediul firmei PÎRCONSGIL SRL (în care inculpatul a fost asociat şi administrator până în anul 2003). Între foloasele primite se numără două apartamente inclusiv renovarea, unul în Tîrgu Jiu, altul în Bucureşti, un autoturism Dacia papuc, construirea şi utilarea unei brutării pentru firma PÎRVCONSGIL SRL.

În schimbul foloaselor primite, inculpatul Pârvulescu Constantin a facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, firmelor reprezentate de unul dintre denunţători, a 34 contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcăşeşti , in valoare totală de aproximativ 5,3 milioane lei (1,4 milioane euro la cursul mediu de schimb aferent perioadei). Aceste contracte reprezintă peste 85% din numărul total al contractelor de achiziţie publică atribuite de Primăria Fărcăşeşti în perioada menţionată.

4 comentarii

Huhu Ciu 05-03-2011 - 18:04

Este primar PDL, n-asa?!

Huhu Ciu 05-03-2011 - 18:09

Tu esti acel jeg uman EVREUL CRETIN CU MULTE NICKURI, Spiridon care fura nickurile forumistilor Huhu Ciu, Hokusai San, Sobru…nu-i de mirare evreul Bernard Madoff e cel mai mare hot din Istorie !!!

Huhu Ciu 05-03-2011 - 19:29

Wellcome back Calugare imputit, jegos, spurcat slugoi al evreilor si rahat cu ochi pedelist-basist-portocaliu-SECURIST ORDINAR!

victor 07-03-2011 - 19:17

saracu cu banii astia nu si poate permite un diagnostic ,dar sigur il va ajuta galeria doljana ..sau pe datorie un judecator in pas de pensionare ..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult