Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE. Primarul Clujului la recurs. Ce pact au soţii Apostu

UPDATE. Primarul Clujului la recurs. Ce pact au soţii Apostu

scris de M.I.
1 afisari

UPDATE, ora 19,35- Primarul Clujului, Sorin Apostu, rămâne în arest. Înalta Curte a respins recursul lui Apostu. Apostu ceruse să fie eliberat, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Cluj deciseseră arestarea acestuia pentru 29 de zile. Cel de-al doilea inculpat în dosar, Călin Stoia, rămâne şi el în arest.

—————————————————————

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de primarul Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare, pentru 29 de zile.

Primarul Clujului la recurs. Ce pact au soţii Apostu

Primarul Clujului Sorin Apostu nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor Înaltei Curţi, în legătură cu contracte de asistenţe încheiate de soţia sa cu diverse firme şi persoane, datorită unui pact pe care acesta l-a făcut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasă. „Acasă aveam un pact cu soţia de a nu discuta chestiuni profesionale şi de aceea nu am ştiut de contractul încheiat de soţie cu Aspazia Droniuc”, le-a declarat Apostu magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Apostu nu a putut oferi detalii nici în alte situaţii în care judecătorii instanţei supreme l-au întrebat despre contractele pe care soţia sa le onora la domiciliu.”Nu am ştiut de contractul încheiat de soţia mea cu societatea Total Traiding Company, administrată de societatea Bradner Vereş. Activitatea de consultanţă juridică o făcea soţia mea la domiciliu pentru că eu veneam târziu”, le-a explicat Apostu judecătorilor.

Primarul Clujului a încercat să lămurească şi o susţinere a anchetatorilor, potrivit căreia soţia sa ar fi încercat să facă o înţelegere frauduloasă cu avocata Elena Popa. „Legat de înţelegerea dintre soţie şi avocata Elena Popa aceasta viza distribuirea unor contracte de sponsorizare în vederea obţinerii de bani pentru ajutorarea unui copil bolnav”, a spus Apostu. Întrebat de judecători despre contractul cu societatea Dedeman, Apostu a declarat că „soţia sa a participat alături de notar la elaborarea actelor de vânzare-cumpărare a terenului” şi că participarea ei la această formă contractuală „nu a avut loc la iniţiativa Dedeman, ci la iniţiativa notarului care anterior fusese avocat şi prieten cu Monica Apostu„.

Conform propunerii de arestare preventivă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), din fişa fiscală 394 depusă de Monica Apostu la organele fiscale rezultă că, în perioada 2008-2011, aceasta a încasat sume de bani de la societăţile: SC Dedeman SRL (societate care, în cursul anului 2010 a obţinut de la Primăria municipiului Cluj Napoca autorizaţia de construire, în acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), V. C.SRL Galaţi (dezvoltator imobiliar care a obţinut de la Primăria municipiului Cluj Napoca autorizaţii de construire), A. C. (un alt dezvoltator imobiliar),.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult