Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primarul din Izvoarele, reținut de DNA

Primarul din Izvoarele, reținut de DNA

scris de D.P.
4 afisari

Primarul comunei Izvoarele, Alin Bănică Stanciu, a fost reținut joi de DNA, fiind acuzat de infracțiuni de corupție, potrivit unor surse judiciare.

Primarul din Izvoarele, reținut de DNA

Primarul din Izvoarele, reținut de DNA

Primarul a fost adus joi cu mandat la sediul central al DNA, pentru a fi audiat într-un dosar care vizează infracțiuni de corupțieProcurorii DNA au efectuat joi dimineață percheziții la Primăria Izvoarele, județul Giurgiu, și la domiciliul edilului.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că primarul ar fi acuzat de trafic de influență în legătură cu intervențiile pe care le-ar fi făcut în vara lui 2013 pentru a ajuta SC Avicola Crevedia SA să înlăture consecințele negative ale unui control al Agenției Naționale de Administrare Fiscale desfășurat la firmă anterior, care a stabilit în sarcina acesteia obligații fiscale în sumă de aproape 100 milioane lei, constând în TVA suplimentar și penalități.

Același surse susțin că edilul ar fi cerut pentru a „rezolva problema” 200.000 euro, din care ar fi primit 50.000 de euro, angajându-se în schimbul banilor să intervină la ANAF, mai precis la Direcția Generală Mari Contribuabili, pentru ca persoanele cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună efectuarea unui nou control la societate și concluziile să fie favorabile acesteia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult