Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primarul din Târgu Secuiesc, reţinut de DNA pentru mită

Primarul din Târgu Secuiesc, reţinut de DNA pentru mită

scris de M.A.
3 afisari

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Karoly Racz, a fost reţinut vineri pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov şi urmează să fie prezentat sâmbătă Tribunalului Covasna cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Rácz Károly

Rácz Károly (foto: kezdi.ro)

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Racz, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (zece acte materiale). El a fost reţinut după ce a fost prins vineri în flagrant de procurorii anticorupţie, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 10.000 lei de la un denunţător. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că după încheierea, la data de 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între Municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră), inculpatul Karoly Racz, în calitatea sa de primar, i-a pretins administratorului respectivei societăţi – denunţător în cauză – o sumă de bani neprecizată în scopul derulării fără probleme a contractului, respectiv emiterea de comenzi din partea primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate, spune DNA, citat de Agerpres.

„Astfel, în scopul sus menţionat, în perioada aprilie 2010-februarie 2011, inculpatul Racz a primit de la denunţător, cu titlu de mită, suma totală de 41.000 lei după cum urmează: câte 4.000 lei lunar în perioada aprilie-octombrie, 10.000 lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 lei la data de 17 februarie 2011″, se arată în comunicatul DNA.

2 comentarii

msu 13-03-2011 - 09:59

Si nu s-a produs nici un cutremur in Romanica noastra ?? Cum , un ungur anchetat de dna ??? Imposibil !!!!!. Acel procuror mai sta acolo si-l ancheteaza ?? Minune Dumnezeiasca , nu alta !!!!

Parpanghel, Vadit Vadimos... 13-03-2011 - 14:58

Si daca ar fi adevarat, individul ar fi REBO tezat ,instantaneu in Ratiu Cornel, ca nici un magyar ,nu ar face asa ceva! VADIMIT!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult