Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, reținut de DNA

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, reținut de DNA

scris de B.C.R
3 afisari

Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost reținut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupție.

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, reținut de DNA

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, reținut de DNA

Tudor Pendiuc a fost adus la sediul central al DNA, unde este audiat de mai multe ore de procurori într-un dosar de corupție.

El este acuzat, potrivit surselor citate, de săvârșirea unor fapte de corupție, și anume abuz în serviciu și luare de mită în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în Pitești.

Alături de edil a fost reținut și Constantin Scarlat, director general SC CNCD, iar anterior alte două persoane — Valentin Vișoiu, asociat la SC CNCD SA, și fiica primarului, Ema Pendiuc.

Ei vor fi prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ema Pendiuc este acuzată de complicitate la luare de mită iar Valentin Vișoiu de complicitate la avut în serviciu și dare de mită.

Un alt inculpat, respectiv Florin Barbu, a fost reținut joi seară de procurorii DNA în dosarul în care este implicat primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc

Potrivit datelor de la dosar, mita în acest caz se ridică la un milion de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult