Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA. A luat sau a dat mită ?

UPDATE – Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA. A luat sau a dat mită ?

scris de C.P.
329 Afisari

UPDATE – „Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (…) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (…) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu, conform Agerpres. Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare”, a mai spus avocata.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD) a fost reținut, miercuri seara de DNA, sub acuzația de trafic de influență.  Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare. Potrivit surselor G4Media.ro, primarul din Mioveni fost fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans, deoarece nu a rezolvat angajarea. Ar fi vorba de o angajare într-un spital pe un post de conducere.

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului:

GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.
Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.
În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Conform ultimei declarații de avere depuse în 2023, primarul din Mioveni deține un apartament de 63 de mp împreună cu soția sa, achiziționat în 1992, un teren intravilan de 1000 mp tot în Mioveni și un autoturism Rover, din 2016. Are aproximativ 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. În calitate de primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei.

 „Nu am luat, am dat”, a spus primarul Ion Georgescu în fața sediului DNA Pitești.

Primarul Ion Georgescu a ajuns miercuri seară la sediul DNA pentru audieri. Întrebat de un reporter de ce este acuzat, edilul a răspuns: „Nu am luat, am dat”, fără a oferi alte explicații.

Miercuri seara au loc percheziții la domiciliul edilului, după ce procurorii DNA au organizat o operațiune de tip flagrant. Aceștia au primit informații potrivit cărora primarul se întâlnește cu o persoană căreia i-a promis angajarea în spitalul din localitate, contra sumei de 30.000 de euro. Operațiunea de tip flagrant a fost efectuată în timp ce edilul returna suma de 10.000 de euro pentru că nu a reușit să asigure angajarea.  Primarul va fi dus la sediul DNA pentru audieri. Ion Georgescu este primar în Mioveni din 2006. Anterior a fost timp de 6 ani viceprimar. A mai lucrat în cadrul Dacia, unde a fost șef la depozitul cantinei. Ion Georgescu este în PSD din 1998.

Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă. Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD Mioveni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS