Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primarul Solomon nu a mers la craiovenii care s-au bucurat de eliberarea lui

Primarul Solomon nu a mers la craiovenii care s-au bucurat de eliberarea lui

scris de Ziua Veche
2 afisari

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, eliberat miercuri dupa-amiaza din arest preventiv in urma unei decizii a Curtii de Apel Galati, nu a mai ajuns in fata Primariei Craiova unde era asteptat de aproape o suta de sustinatori, asa cum anuntase initial, transmite Agerpres.
Consilierul de imagine al lui Antonie Solomon, Florin Lobda, a declarat ca primarul suspendat nu a putut ajunge la intalnirea cu sustinatorii sai din cauza oboselii. „Ziua de miercuri a fost o zi lunga pentru domnul primar, incarcata si din punct de vedere emotional si al stresului si nu a mai avut forta necesara sa se intalneasca cu craiovenii. Primarul Antonie Solomon a primit mesajele craiovenilor si le multumeste pentru sustinere, dar dorinta dumnealui este sa stea cateva zile in sanul familiei de care a fost despartit aproape sase luni. Dupa ce se va odihni, craiovenii il vor revedea in randul lor’, a spus Florin Lobda. Desi cateva zeci de sustinatori ai lui Solomon se stransesera in fata primariei unde au asteptat mai multe ore, primarul suspendat nu a mai ajuns la intalnirea cu ei.

Antonie Solomon, care va fi cercetat in libertate, dupa decizia pronuntata miercuri de magistratii Curtii de Apel Galati, in urma recursului formulat de avocatii edilului, are mai multe interdictii, printre care si cea de a mai exercita functia de primar. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, judecator Marcian Istrate, a declarat ca exista o obligatie impusa de instanta inculpatului, si anume aceea ca pe perioada cat are interdictia de a parasi localitatea, are si interdictia de exercitare a profesiei si de desfasurare a activitatii in exercitarea careia s-a savarsit infractiunea, respectiv, de primar.

Magistratii Curtii de Apel Galati au decis, miercuri, ca primarul suspendat al Craiovei sa fie cercetat in stare de libertate, insa Antonie Solomon are in continuare interdictia de a parasi municipiul Craiova. Pe de alta parte, in dosarul cu nr. 6618/121/2010 privindu-i pe inculpatii Antonie Solomon, Cornel Penescu, George Dragos Stancu si Gheorghita Pieca, avand ca obiect infractiuni de coruptie, s-a acordat termen pentru judecarea pe fond a cauzei la data de 20 septembrie, ora 12,00, la Tribunalul Galati.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. In 10 martie, Solomon a fost suspendat din functia de primar. Antonie Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. Procesul a inceput initial la Tribunalul Arges, dar a fost stramutat la Tribunalul Galati in 7 iulie, printr-o decizie a inaltei Curti de Casatie si Justitie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult