Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Primarul Sorin Oprescu, audiat la DNA

Primarul Sorin Oprescu, audiat la DNA

scris de P.C.R.
13 afisari

Sorin Oprescu s-a prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în legătură cu retrocedarea unui teren. „Am fost chemat în calitate de martor, într-un dosar care privește o suspiciune de retrocedare ilegală. Sunt fapte petrecute în 2005, în mandatul primarului Videanu”, a declarat Oprescu, la intrare în sediul DNA.

Sorin Oprescu: În acest moment se lucrează la 117 şantiere în Capitală

Sorin Oprescu la DNA

El a precizat că nu cunoaște alte amănunte și doar procurori trebuie să stabilească dacă a fost vorba despre o retrocedare ilegală.

Tot în legătură cu acest caz, procurorii l-au audiat vineri și pe Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei.

Joi, DNA a anunțat că i-a pus sub acuzare pe Andrei George Creci, fost șef serviciu în cadrul Direcției Juridic și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Municipiului București, și pe Catia Viviana Fălan, actualul șef serviciu la Direcția Juridic din cadrul Primăriei Capitalei.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2004, Andrei George Creci și-a încălcat atribuțiile de serviciu și obligațiile legale care îi reveneau în virtutea funcției și a rolului îndeplinit în cadrul comisiei interne de analiză a notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001, prin faptul că a propus, în mod nelegal, la data de 19 noiembrie 2004, restituirea în natură a unui teren amplasat în Capitală aparținând domeniului privat al Municipiului București, în suprafață de 15.209,87 mp, evaluat la suma de 3.303.301 euro, și măsuri reparatorii pentru restul suprafeței până la 3,5 ha.

Ulterior săvârșirii faptei, Andrei George Creci a acționat în mod nemijlocit pentru înlăturarea ilicită a urmărilor faptei penale săvârșite, astfel încât să zădărnicească urmărirea penală și tragerea la răspundere penală și civilă, împreună cu celelalte persoane cercetate, prin aceea că a redactat personal un document, semnat de primarul general al Capitalei la solicitarea DNA.

5 comentarii

mircea 18-07-2014 - 15:44

pai se putea ca pungasul de Hrysch sa-l dea in gat pa Basescu Mondialu,sa da ca el nu stie nici nu se baga dacat cu Vonghelie la parteniriat el da un caine si V anghelie da un purece paduchios ca sa fie indestulator pentru paraziti.Dar DNA de ce nu-l intreaba cum de nu a distribuit salariatii primariei in cele 6 sectore cand a inceput reabilitarea cladirii primariei oraasului Bucuresti si nu mai era obligat sa primeasca comision pentriu buna gospodarire a banului public

neacsum 18-07-2014 - 16:44

Usor usor o sa ii vedem tinuti in lant de DNA pe toti primarii si presedintii de CJ in ale caror fiefuri troneaza culoarea rosie. Se apropie alegerile si trebuie pusi cu botul pe labe. Cine a spus ca Basescu nu mai are colti, s-a grabit. Sa vedem cum va contraataca Ponta, ca uite prin Mehedinti, Constanta, Bucuresti, incep sa se clatine cotizantii.

neacsum 18-07-2014 - 17:37

Asa incep toti, ca martori, ca sa isi faca curaj si sa invete drumul, apoi se schimba incadrarea.

Mariana 18-07-2014 - 23:16

Alt ovrei de origine khazara in jurul caruia se strange latzul. Domnul Oprescu Hirsh spera sa candideze la presedintia tarii, dupa ce a facut o multime de smecherii ca Primat General. Smecherul si curvarul doctoras care la doftoricit pe Iliescu a facut o avere frumusica prin spagile care ii ajung pe cai discrete ca Primar General si cei cre ii cunosc metehnele l-au monotorizat cu succes. Sa vedem daca il inhata sau il mai lasa sa fure cete ceva.

LILIANA 19-07-2014 - 07:43

Jaf la drumul mare…sub privirea neputincioasa a ministrului transporturilor , IOAN RUS, subalternii isi fac in continuare de cap?
CFR Calatori , datorii de peste 346.000.000 de euro .
La data de 31.10.2013, SNTFC CFR Călători SA înregistra datorii care trebuiau plătite într-o perioadă de un an de zile în sumă de 1.559.698.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 346.600.000 de euro. Din această sumă, 1.101.254.000 de lei reprezintă datorii comerciale şi alţi furnizori, iar „308.686.000 de lei alte datorii pe termen scurt faţă de instituţii de credit”. Din totalul datoriilor comerciale la data de 31.10.2013, valoarea arieratelor a fost de 789.353.000 de lei.
INTERESANT: PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE” DE LA ACESTA SOCIETATE DE STAT, AU RAMAS IN FUNCTII…CARMEN MARIA POPESCU , ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, MIU ILEANA, MANTESCU CRISTINA, ZAHARIA ADRIAN, MARCELA NAE, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN, ETC.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult