Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Prințul Paul și prințesa Lia au ajuns la DNA

Prințul Paul și prințesa Lia au ajuns la DNA

scris de D.P.
1 afisari

Prințul Paul și soția sa, Lia, care sunt vizați într-un dosar privind retrocedarea unui teren forestier aparținând Casei Regale, au ajuns miercuri seară la sediul DNA Brașov pentru audieri.

Prințul Paul și prințesa Lia au ajuns la DNA

Prințul Paul și prințesa Lia au ajuns la DNA

Prințul Paul nu a făcut nicio declarație la intrarea în sediul DNA, doar prințesa Lia, care a afirmat că este o datorie cetățenească să coopereze. „Este responsabilitatea fiecărui cetățean român să fie util (…) și este normal să coopereze”, a declarat aceasta.

Din mașina cu care aceștia au venit de la București la Brașov au fost transportați în sediul DNA doi saci cu documente.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri dimineață au fost făcute percheziții la domiciliul celor doi din București.

În același dosar au mai fost audiați miercuri parlamentarii PSD Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc și Ilie Sârbu, doi judecători de la Tribunalul Covasna, respectiv Ordog Lorand Andras și Gabriel Uță, și judecătorul Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam) de la Tribunalul Brașov, precum și Adam Crăciunescu, director general Romsilva.

Potrivit unui comunicat DNA, senatorul Ilie Sârbu este urmărit penal pentru folosirea influenței de o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

De asemenea, deputatul Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul Ioan Adam, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de cumpărare de influență.

În același dosar a fost pus sub acuzare și Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Conform DNA, prejudiciul în sarcina Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în acest caz este aproape 304 milioane de euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult