Privatizare Oltchim anulată Parchet sesizat cazul Diaconescu | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Privatizarea Oltchim, anulată. Parchetul, sesizat în cazul Dan Diaconescu

Privatizarea Oltchim, anulată. Parchetul, sesizat în cazul Dan Diaconescu

scris de L.M.
6 afisari

Privatizarea Oltchim a fost anulată, iar Parchetul va fi sesizat în cazul Dan Diaconescu, au lăsat să se înţeleagă premierul Victor Ponta şi ministru Economiei, Daniel Chiţoiu.

Ponta oltchim

fPonta: Privatizarea Oltchim, anulată. Parchetul, sesizat în cazul Dan Diaconescu

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta. El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

Astfel, contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, spune ministrul Economiei. „Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat luni”, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că va trimite la Parchet documentele false prezentate de Dan Diaconescu băncii EximBank, iar Parchetul va acţiona în consecinţă, transmite Agerpres. “EximBank a primit documente false, documente pe care le-am trimis la Parchet, şi Parchetul va acţiona în consecinţă’” a spus premierul Victor Ponta, cu ocazia unei conferinţe de presă la Palatul Victoria. Premierul Victor Ponta a declarat luni, cu ocazia unei conferinţe de presă, că nu există niciun fel de cont al băncii HSBC pe numele firmei Gliding Ltd, compania cu această denumire, cu sediul în Olanda, nu există. “Nu există niciun fel de cont la banca HSBC, firma Gliding Ltd nu există. Este o firmă cu acelaşi nume în Marea Britanie, dar are afaceri imobiliare. Singurele firme cu acest nume din Olanda au ca obiect vânzarea articolelor sportive”, a spus Victor Ponta. Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, confirma, în data de 27 septembrie, existenţa unui document potrivit căruia compania Gliding Ltd Amsterdam a susţinut că Dan Diaconescu deţine suma de 46 milioane euro.

„Vreau ca din această seară, şi am cerut ministrului Chiţoiu şi tuturor subordonaţilor săi, ca abordarea faţă de Oltchim să fie complet schimbată, o abordare responsabilă care să arate în primul rând cum s-a ajuns în această situaţie şi ce vom face de acum încolo”, a spus Victor Ponta.

Planul de relansare a Oltchim va fi prezentat joi şi va prevedea paşii următori privind combinatul vâlcean. “Miercuri, ministrul Chiţoiu şi ministrul Finanţelor, vor începe să discute oficial cu toţi creditorii principali, AVAS, Electrica şi cele trei bănci care sunt principalii creditori ai Oltchim: BCR, Banca Transilvania şi CEC. Împreună cu aceştia vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim, care să prevadă foarte clar paşii necesari pentru un nou mod de management la Oltchim, pentru finanţarea repornirii producţiei, pentru perioada de timp în care se reia activitatea, plata salariilor restante şi pregătirea pentru o privatizare care o să aibă loc cel mai probabil în cursul anului 2013, în alte condiţii decât cele în care s-a desfăşurat în acest moment”, a explicat Victor Ponta.

5 comentarii

Ereticul 02-10-2012 - 01:09

La o licitatie clasica daca cel care o castiga nu vine cu banii la termen pierde dreptul de adjudecare. Bunul este adjudecat de cel cu oferta imediat urmatoare iar diferenta i se imputa primului castigator. Nu inteleg de ce in cazul Oltchim nu se procedeaza la fel.

US 02-10-2012 - 03:02

Corecta este reluarea licitatiei, caci nu e vorba de un concurs pe locuri, unde cel de-al doilea poate lua locul primului in urma unei descalificari. Pe de alta parte este alegerea proprietarului sa stabileasca orice metoda prin care isi poate vinde marfa.

Tom Cc 02-10-2012 - 07:29

circ made in Romania !!

vic 02-10-2012 - 14:06

asa guvernanti asa investitori ,sau ciumpalacii” antenelor lui felix contra pulimea” lui dd.otv. secondati’ de mai draga” ai lui iliescu si factiunea cacarailor” lui antonescu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult