Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Procuror DNA: Garda Financiară este coruptă

Procuror DNA: Garda Financiară este coruptă

scris de C.P.
4 afisari

Un procuror DNA a declarat marţi, în faţa instanţei supreme, că există mai multe filiere în Garda Financiară care stopează controalele.

Filiere din Garda Financiară stopează controalele„Există mai multe filiere în Garda Financiară, prin care se stopează controale şi se oferă protecţie”, a susţinut, potrivit Adevărul, procurorul anticorupţie la Înalta Curte, unde se judecă recursul înaintat de consilierul în cadrul ANAF, Nicolae Gavrilă,  şi avocatul Marius Stăncescu.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, săptămâna trecută, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzaţi de trafic de influenţă în dosarul privind transportul ilegal de tutun.

Omul de afaceri Antonello Celestini, cel care i-a denunţat pe cei doi că i-ar fi cerut 1,8 milioane de euro, a acuzat că, din câte ştie, mita ajungea la actualul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, dar şi la şeful Fiscului, Sorin Blejnar. De altfel, Celestini s-a întâlnit la 25 noiembrie 2010 cu avocatul Marius Stăncescu, care i-ar fi promis ca, în schimbul mitei de 1 milion de euro, va interveni pe lângă Blejnar pentru a închide ochii la faptele de evaziune fiscală săvârşite de omul de afaceri.Celestini avea asupra sa echipament de interceptare, astfel că discuţiile cu avocatul au devenit probe la dosar, mai informează Adevărul.

Omul de afaceri italian Antonello Celestini este cercetat în România pentru evaziune fiscală de peste 350 milioane de euro.

2 comentarii

Didos 08-03-2011 - 15:41

O noutate , veche de 20 de ani, pe care o stie tot romanul !

victor 08-03-2011 - 22:51

pardon ,garda finaciara ,supravegheaza si conduce coruptia, stabileste pretul si plata participantilor

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult