Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Update. Vîntu: Când mergeţi la o întâlnire lăsaţi telefoanele afară!

Update. Vîntu: Când mergeţi la o întâlnire lăsaţi telefoanele afară!

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.

 UPDATE 15.00: La ieşirea de la Parchet, unde i s-a prezentat materialul de urmărire penală în dosarul fugii lui Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut că este cercetat într-un dosar politic. „Nu discutăm aici de un dosar penal, discutăm de un dosar politic consecintă a faptului că îmi permit să spun ce gândesc. Consecinţa faptului că după 20 de ani de zile după dărâmarea comunismului a Securităţii lui Ceauşescu astăzi fiecare dintre dumneavoastră când merge la o întâlnire lasă telefoanele afară. Dacă dumneavoastră vă place o astfel de societate, mie nu îmi place”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Procurorii au finalizat actele de urmărire în dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi alţi presupuşi complici de-ai săi sunt cercetaţi pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, iar de luni începe prezentarea materialului de urmărire penală. Până în prezent s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru studierea actelor omul de afaceri Octavian Ţurcan, însoţit de avocatul său, tot pentru luni la ora 12.00 fiind citat şi Sorin Ovidiu Vîntu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat pe 16 septembrie, după o săptămână de detenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune. Cei trei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa – condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie, pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI – să fugă din ţară, în anul 2000, şi să se ascundă de autorităţile române judiciare. Popa a fost prins în 2 decembrie 2009, la Jakarta (Indonezia).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult