Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Procurorii DIICOT au anihilat gruparea condusa de „Mafiotul”

Procurorii DIICOT au anihilat gruparea condusa de „Mafiotul”

scris de Ziua Veche
2 afisari

O grupare specializată în activităţi de cămătărie din care făceau parte şi doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt, precum şi un subofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi Olt şi care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro a fost destructurată de procurorii DIICOT.

Conform Ministerului Public, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au destructurat o grupare ai cărei membri sunt acuzaţi de şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat, fiind specializaţi în activităţi de cămătărie.

 

Astfel, pentru atragerea victimelor, liderul grupării, Constantin Enache, zis „Mafiotul” le promitea acestora acordarea de împrumuturi fără garanţii şi cu dobândă avantajoasă, respectiv 10-20% pe lună. După contractarea împrumutului, dobânzile pretinse ajungeau însă la 100-300 % pe lună.

Enache a cooptat la grupul infracţional mai mulţi cetăţeni de etnie rromă, precum şi doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi un subofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt, care, la solicitarea liderului grupului, exercitau presiuni sau agresau victimele, pentru acceptarea dobânzilor impuse şi recuperarea sumelor de bani.

De asemenea, victimele erau constrânse să întocmească înscrisuri olografe din care să rezulte că au împrumutat sume mult mai mari sau să încheie acte notariale, respectiv contracte de împrumut sau de vânzare – cumpărare. Astfel, membrii grupului infracţional au deposedat mai multe victime de bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

Prejudiciul cauzat de către gruparea condusă de către Enache depăşeşte suma de 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, joi au fost făcute 18 percheziţii domiciliare în municipiul Slatina, iar la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au fost duse pentru audieri 14 persoane.

Procurorii DIICOT au instrumentat acest caz împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi cu sprijinul luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

0 comentariu

sorge 11-05-2010 - 04:31

Pe cupa mai mult de citeva zeci de mii de euro nu se ia ,hai sa zicem 100.000 de euro,ori Becali a avut intodeauna mai mult ches la el .
Cred eu ca unul din hoti a reclamat schimbarea cupei .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult