Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Procurorii DNA fac perchezitii la Primaria din Brasov

UPDATE – Procurorii DNA fac perchezitii la Primaria din Brasov

scris de M.I.
36 afisari

UPDATE – Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, ar fi implicat într-un dosar de abuz în serviciu, pentru că ar fi făcut demersuri de favorizare a unui firme pe piața energiei prin devalizarea SC CET SA Brașov, societate deținută de UAT Brașov, fiind creat un prejudiciu de peste un milion euro

UPDATE – Procurorii DNA efectuează luni percheziții la Primăria Brașov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și a altor presoane, sediile mai multor firme, printre care și la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, punctul de lucru al SC Delcar SRL, la sediile SC Bepco SRL, la SC Transformer Energy Supply SRL, sediul Tetkron, punctul de lucru al SC Iporo SRL.

Anchetatorii fac cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu vizând relațiile comerciale dintre SC Tetkron SRL, societate având ca asociat mun.Brașov, și Bepco SRL.

Conform surselor, în august 2010, s-a înființat Sc Tetkron pentru activitate furnizarea de abur și aer condiționat, administrator Simona Frățilă, o apropiată a primarului și fost director economic al CET SA, societate care prin contractul de sub-concesiune întocmit în baza HCL Brașov, a preluat serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiu.

Sursele au explicat că Tetkron nu dispunea de fondurile necesare și nici de rețea de distribuție, iar prin hotărâri AGA CET SA s-a aprobat vânzarea unor active CET în tranșe către noua societate. Bunurile necesare desfășurării activității s-ar fi vândut potrivi raportului Curții de Conturi la o valoare mult mai mică decât cea de inventar, respectiv peste 1,2 milioane lei.

Procurorii au constatat, susțin sursele, că s-a urmărit scoaterea unor mijloace fixe și utilaje din patrimoniul CET SA, care ulterior au fost vândute către Bepco, fiind creat un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea UATM Brașov cumpărate și vândute în mod nejustificat.

Aceleași surse au precizat că Tetkron ar fi înregistrat pierderi în mod constant în activitatea de furnizare și distribuție a agentului termic, fapt care s-ar fi datorat în realitate achiziționării de energie termică peste necesarul vândut populației precum și faptului că, urmare a înțelegerii frauduloase dintre George Scripcaru, Simina Costan și Mihai David, societatea a achiziționat întreaga cantitate de agent produs de Bepco la poarta CET SA. Acest lucru, au mai arătat sursele, s-a făcut pentru ca furnizorul să poată produce mai multă energie electrică, în scopul de a-și încasa bonusurile, ajungându-se la facturarea și subvenționarea unor cantități de energie termică care a fost ulterior plimbată pe rețea sau evacuată în urma deschiderii capetelor de coloană, fiind cauzat un prejudiciul de aproximativ 26 milioane lei.

Procurorii DNA Brașov efectuează luni percheziții în 20 de locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar ce vizează fapte comise în perioada 2010-2015.

george scripcaruProcurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015. În cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii efectuează percheziții la sediul primăriei, biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și sediile mai multor firme, printre care și la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL.

În dosar, ar fi implicat edilul George Scripcaru și ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăți.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult