Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe doctorul Lăscărică

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe doctorul Lăscărică

scris de B.C.R
28 afisari

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Macovei, fost manager al Spitalului Floreasca, şi a lui Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul spitalului, pentru abuz în serviciu în dosarul privind achiziţiile făcute pentru Secţia de mari arşi din cadrul unităţii. Alături de ei sunt trimişi în judecată fostul şef al biroului de achiziţii, dar şi firma Gemedica S.R.L. şi fostul administrator al acesteia.

Medicul Ioan Lascăr

Procurorii anticorupţie au decis trimiterea în judecată, în stare de liberatate, a medicului Ioan Lascăr.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
MACOVEI ALEXANDRU RADU, la data faptei manager al Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca),
LASCĂR IOAN, la data faptei șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul aceluiași spital
GONTARIU MARINA-MAGDALENA, la data faptei șeful biroului achiziții al aceluiași spital,
toți cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave,

GALEA AUREL CĂTĂLIN, administrator al S.C. Gemedica S.R.L.,
S.C. GEMEDICA S.R.L.,
cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.”, se arată într-un comunicat al DNA.

„În anul 2013, inculpații Macovei Alexandru Radu, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Gontariu Marina-Magdalena, în calitate de șef Birou achiziții publice și de președinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul spitalului și Lascăr Ioan, în calitate de șef Clinică chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă și de membru în comisia de evaluare a ofertelor în cadrul spitalului, în urma unei licitații fictive, au încheiat cu societatea GEMEDICA S.R.L., reprezentată de inculpatul Galea Aurel Cătălin, un acord-cadru. Pe baza acestui acord cadru, s-au achiziționat, cu încălcarea prevederilor legii privind achizițiile publice și la prețuri supraevaluate, un număr de 54 de echipamente medicale necesare dotării „Unității de îngrijire a arșilor grav”” , se arată în rechizitoriul procurorilor.

Potrivit procurorilor, prejudiciul  depăşeşte 8 milioane de lei

” 4.791.431 lei reprezentând diferența dintre prețul plătit de spital pentru echipamentele medicale și prețul la care au fost achiziționate de S.C. Gemedica S.R.L. de la furnizorii săi.  3.422.400 lei reprezentând contravaloarea barocamerei (care nu a funcționat vreodată). Concomitent, s-a obținut un folos necuvenit în favoarea societății SC Gemedica SRL, echivalent cu valoarea prejudiciului.”, notează procurorii în rechizitoriu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult