Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Procurorii DNA la Vanghelie acasă. Primarul a fost luat de mascaţi

UPDATE – Procurorii DNA la Vanghelie acasă. Primarul a fost luat de mascaţi

scris de A.B.
12 afisari
vanghelie dna

foto mediafax.ro

UPDATE – Marian Vanghelie a fost dus la sediul primăriei Sectorului 5 joi, în jurul orei 14.30, unde se vor face percheziții, după încheierea celor de la reședința sa. 
”S-a finalizat prima procedură de percheziție domiciliară. Se merge la a doua locație unde se va face o percheziție imobiliară, la Primăria Sectorului 5, urmând ca apoi Marian Vanghelie să fie însoțit la DNA”, a declarat avocatul Cristian Ene, după încheierea verificărilor de la locuința primarului Sectorului 5. 

Apărătorului lui Marian Vanghelie a mai precizat că perchezițiile domiciliare au fost făcute pentru ”identificarea unor documente sau alte probe care pot fi folosite de procurori”.

 ”Au fost ridicate documente și obiecte care au fost predate de bunavoie pentru a lămuri situația că nu este implicat la respectiva cauză. Procurorul de caz poate stabili o legătură cu obictele pentru care s-a solicitat percheziția, pentru că procurorul are suspiciuni”, a mai spus Cristian Ene.

Procurorii DNA efectuează joi mai multe percheziții, inclusiv la locuința edilului Marian Vanghelie și la Primăria sectorului 5.

Surse judiciare au precizat că au loc percheziții la Administrația Domeniului Public sector 5 și la sediul Calex Business Grup. Sursele citate susțin că este vorba de fapte comise din 2007 până în prezent privind lucrări publice ilegale acordate, iar prejudiciul s-ar ridica la o sumă foarte mare.

Potrivit surselor, valoarea contractelor acordate ilegal s-ar ridica la 2 miliarde lei. Pentru atribuirea și plata lucrărilor primarul Marian Vanghelie percepea un comision de aproximativ 20% sub diverse forme, precizează surse judiciare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult