Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Update Procurorii reclama OTV la CNA

Update Procurorii reclama OTV la CNA

scris de Ziua Veche
1 afisari

 .

UPDATE 17.40: Consiliul National al Audiovizualului a decis acordarea dreptului la rectificare (in conditiile prevazute de Codul audiovizualului, Titlul III, Cap. 3) Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT, de catre postul OTV, pentru emisiunea “Dan Diaconescu Direct”, difuzata in data de 26.07.2010, anunta CNA intr-un comunicat.


 

 

DIICOT solicita Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa ia masurile necesare si sa oblige postul OTV sa rectifice informatiile nereale difuzate de postul lui Dan Diaconescu despre Directie. „In cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, difuzata la data de 26.07.2010, pe postul de televiziune OTV, a fost afisat un mesaj, atribuit procurorilor DIICOT, care continea afirmatii neconforme realitatii, in legatura cu activitatea de urmarire penala realizata de catre magistratii acestei institutii. Mesajul avea urmatorul continut : „, sustine Directia intr-un comunicat. Reprezentantii DIICOT spun ca, prin aceste informatii false OTV incearca sa puna institutia intr-o lumina nefavorabila si sa induca opiniei publice ideea ca procurorii nu actioneaza in baza legii, ci raspund comenzilor politice. Cititi comunicatul integral: 

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism solicită în mod public CNA obligarea postului OTV la rectificarea informaţiilor nereale difuzate  în cadrul unui program de televiziune.In cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, difuzată la data de 26.07.2010, pe postul de televiziune OTV, a fost afişat un mesaj, atribuit procurorilor D.I.I.C.O.T., care conţinea afirmaţii neconforme realităţii, în legătură cu activitatea de urmărire penală realizată de către magistraţii acestei instituţii.

Mesajul avea următorul conţinut : „PROCURORII D.I.I.C.O.T. : O SĂ-L ARESTĂM NOI PE NENOROCITUL DE DAN DIACONESCU, SĂ NU MAI AJUNGĂ EL PREŞEDINTE”.

Prin relatarea în cadrul acestui program de televiziune a unor informaţii nereale, se încearcă plasarea într-o lumină nefavorabilă a activităţii de urmărire penală realizate de către D.I.I.C.O.T., precum şi acreditarea ideii că procurorii ar acţiona nu în virtutea legii, ci ar răspunde unor comenzi politice, atitudine de natură a leza imaginea publică a acestei instituţii.

Mai mult, prin difuzarea şi dezbaterea de către moderator a unor fapte nereale, care induc în eroare publicul cu privire la activitatea procurorilor D.I.I.C.O.T., este dezinformată opinia publică, conţinutul tendenţios al mesajului putând să afecteze percepţia publică asupra instituţiei şi a magistraţilor.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism dezavuează orice comportament de acest gen, care nu este conform Legii audiovizualului şi încalcă în mod flagrant normele deontologice ale profesiei de jurnalist.

In domeniul comunicării audiovizuale, interesul public reclamă asigurarea corectei informări a opiniei publice, cu privire la orice eveniment sau situaţie de fapt, orice comportament contrar acestui principiu determinând o ripostă promptă precum şi sancţionarea acestei conduite.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a solicitat în mod public Consiliului Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale luarea măsurilor legale, conform prevederilor art. 40, art. 89 şi art. 90 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 504/2002, în vederea exercitării controlului şi garantării dreptului la rectificare a informaţiilor nereale difuzate în cadrul programului de televiziune.”

0 comentariu

Sărac Lipit 07-05-2010 - 15:02

Ţara se piaptănă şi baba arde de şmecheriile cu ţoalele madamei Cârlan. Pe naiba. Adică, pînă la urmă ce avem de înţeles din aceasta istorioara mai fantastică decît SF-urile lui Mironov? Că o fufă oarecare era îmbăcată de un gagiu doldora de bani şi pentru acest lucru, o regula şi el cînd nu juca golf. Şi ? care-i treaba? Ea se lăsa regulată şi pe fondul ăsta îşi umplea şifonierele. Cînd a văzut că gagiul nu o ia de nevastă, a făcut o scenă dar boul a rîs (ştia el de ce), după care, gagica s-a strîmbat a revenit la şifoniere şi a găsit pe altul. Ghici ghicitoarea mea, cine a pierdut? Hă, hă, hăăă, mai e mult pînă la … Sex and the city, Mihaielo.

Elena din Troia 07-05-2010 - 19:58

Auzi, da’ de ce tre’ sa stea baba nepieptanata? Si daca tot nu intelegi nimic, de ce mai comentezi? Mironov si sex and the city, ai cultura, ce mai. Si talent la cimilituri. Poate ne spui si cine a pierdut dupa mintea ta, ca uite eu cred ca a pierdut ala de zici tu ca juca golf. Alta e problema sarac lipit. Ca voi va uitati dupa femeile imbracate frumos dar sa nu fie ale voastre. Ca sa nu se uite altii la ele. Asta e problema.

Viorica Ianc 08-05-2010 - 05:04

Sa zicem si holtei, este o Reclama sa se pre-
zinte in societatea lui cu o femeie frumoasa !
Este un egoist daca cerea ca frumoasa sa puna
toalele in dulapul lui ! Nu inteleg supunerea
ei.
Parerea mea. Pe o femeie frumoasa poti pune un
sac de canepa ! Devine si mai frumoasa !
Sa inteleg ca din aceasta cauza marea majorita-
te a creatorilor de moda sunt homo ?
Si acolo exista gelozie !
Manechinele sunt frustrate(corect scris ?)si
par acrite. De la foame ?

jan dinu 08-05-2010 - 06:23

Azi – Armani &Donna Caran …
shi toate diamantele parca
a destramat – farmecul autenticitatii – !
JD

Sărac Lipit 09-05-2010 - 04:22

… de ce ești fraieră? Așa crezi tu că se ”compoartă” un bogat de bogat în fața unei femei frumoase? Așa după cum scrie Mihaiela în artecolu’ iei? Fii, fă, deșteaptă, ca țara geme. Cînd ai bani și ești bogat nu-ți mai cade cu tronc nici una orșicît ar fi ea de frumoasă. Vrei o zînă? Dai un telefon și în cinci minute îți este trimisă la ușă, fără chiloți. Ce tot atîtea frecții? Bărbații bogați nu au timp pentru jmecherii cârlănești, ca vezi doamne s-a îndrăgostit de una lulea și a devenit gelos pe ea că se uită alți bărbați la ea că e frumoasă și îmbrăcată gigea. Rahat pe perje. Cine dracu face spume după una mișto, cînd doar pocnește din degete și îi sunt trimise pachet cinci, mai frumoase ca miss univers. Ce scrie madam Mihaiela în acest artecol e o bazaconie de adormit guguștucii, fă; alta o fi fost treaba, dacă toată zmecheria Mihaielei nu o fi decît doar o scorneală din mintea ei. Adevărul o fi fost ezact pe dos; bogatul o regula pe respectiva ș’-o plătea cu niscaiva țoale amărîte, care țoale făceau parte din fanteziile lui sexuale. Poate că respectivul bogătaș i-o fi spus ăleia: ”auzi, fa?, ia d’-acia 10 mii de ieuroi și îmbracă-te mișto ca atunci cînd vii să te…, să mi se scoale și mie, că mie-m’ place gagicile miștoace și îmbrăcate ca de revistă. Hai, ș’/acum, jos textilele și s-o facem repede că într-un sfert de oră am întîlnire importantă de afaceri!” Nu mai pune osu, eleno, la tîmpeniile Mihaielei. N-ai văzut-o cum călărește?

Foreskin 04-08-2010 - 01:52

..fiindca daca NU va-nvata mamica voastra CE sa faceti cu gaozul si cu un barbat… pierdeti partida.. La TOATE – pana la vreo 40 de ani – va e „rusine” sa va futeti cu PLACERE.. sa dati contre.. sa va jucati cu Gogu.. si dupa aia le blestemati pe „imputitele alea de tiganci…” si oare „ce o fi gasit la ea..”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult