Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Procurorul Marius Iacob: Elodia e moartă

Procurorul Marius Iacob: Elodia e moartă

scris de P.C.R.
4 afisari

Elodia Ghinescu a fost omorâtă şi transportată într-un loc încă neidentificat, iar Cristian Cioacă rămâne principalul suspect.

Cristian Cioaca ramane principalul suspect pentru uciderea ElodieiAceasta este convingerea procurorului şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ, Marius Iacob, care s-a ocupat de caz..

„Şi pe parcursul acestui an am desfăşurat mai multe activităţi pentru descoperirea cadavrului Elodiei Ghinescu. Până în acest moment nu avem nici un indiciu cu privire la faptul că ea ar putea fi în viaţă. Ancheta pe care am desfăşurat-o s-a axat cu prioritate pe descoperirea cadavrului, însă din nefericire nu am reuşit să-l descoperim. Varianta oficială de anchetă este de nezdruncinat, în sensul că cele mai multe probe conduc la concluzia că ea a fost omorâtă în acele împrejurări pe care le ştiti foarte bine, după care cadavrul ei a fost transportat într-un loc neidentificat până în prezent”, a declarat Marius Iacob, potrivit Mediafax.

Întrebat despre craniile găsite în ultimul timp, vehiculate a fi ale Elodiei, procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că acestea nu aparţin femeii, iar căutările continuă.

„Neoficial vă pot spune că nu este craniul Elodiei Ghinescu. Vom primi şi raportul de la Institutul de Medicină Legală. Asta nu înseamnă că nu vom continua să o căutăm”, a declarat procurorul Marius Iacob.

Întrebat de către jurnalişti dacă Cristian Cioacă a mai fost chemat la audieri, procurorul a răspuns că acesta nu mai vrea să dea nicio declaraţie şi refuză în mod constant să mai fie testat la poligraf deşi „e principalul suspect”.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de acasă, din Braşov, la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Ancheta în acest caz este încă deschisă, poliţistul fiind pus sub acuzare pentru uciderea avocatei. În cadrul anchetei au fost făcute o serie de căutări în mai multe judeţe, pentru găsirea corpului avocatei.

Deşi este un caz de dispariţie notoriu, fiind înregistrat la Poliţie şi Parchet, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a demarat procedura de executare silită a Elodiei Ghinescu pe motiv că nu şi-a plătit contribuţiile de sănătate.

2 comentarii

GIGI 20-02-2011 - 09:42

DACA ELODIA II IN CURTEA LUI IACOB?

victor 20-02-2011 - 17:28

daca lui iacob ia trebuit 4 ani sa inteleaga ca ELODIA e moarta ,nui de mirare ca celor de la OTV ,a aparatorilor lui cioaca le trebuie mult mai mult timp sa remarce moartea ELODIEI , sint la o cioaca’ distanta de adevar

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult