Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Profesor universitar, arestat de DNA pentru o mita de peste 50.000 de euro

Profesor universitar, arestat de DNA pentru o mita de peste 50.000 de euro

scris de Ziua Veche
3 afisari

Profesorul universitar Gheorghe Stancu, la disciplina drept civil si membru in comisia de sustinere a examenului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Hyperion – sesiunea iunie 2010, a fost arestat joi, pentru o mita de peste 50.000 de euro.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Gheorghe Stancu, profesor universitar la disciplina drept civil si membru in comisia de sustinere a examenului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Hyperion – sesiunea iunie 2010, pentru luare de mita in forma continuata.

 

Potrivit DNA, in cursul lunii mai 2010, inculpatul Stancu Gheorghe, in calitate de membru in comisia de sustinere a examenului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Hyperion si de coordonator al lucrarilor de diploma, a acceptat si primit de la un numar de 35 de studenti ai Centrului Tutorial Caransebes din universitatea mentionata, prin intermediul inculpatei Guma Nicoleta si a inculpatului Tacota Eugen, suma de 52.500 de euro, pentru a-i favoriza pe studentii respectivi in sensul acordarii unor note mai mari decat cele cuvenite.

Profesorului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. Miercuri, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar, joi, Tribunalul Timis a hotarat arestarea preventiva a inculpatului pe termen de 29 de zile.

In aceeasi cauza, la data de 8 iulie 2010, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Guma Nicoleta, directoare a filialei Caransebes a Universitatii Hyperion Bucuresti si Tacota Eugen, student in anul terminal al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Hyperion- Filiala Caransebes, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult