Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Proiectele POSDRU. Anchetă DNA la Ministerul Educaţiei

Proiectele POSDRU. Anchetă DNA la Ministerul Educaţiei

scris de D.P.
5 afisari

O nouă anchetă DNA la Ministerul Educaţiei. Procurorii au descins la sediul Ministerului și ridică mai multe documente privind derularea contractelor cu finanţare POSDRU.

Anchetă DNA la Ministerul Educației.

Anchetă DNA la Ministerul Educației.

La ora transmiterii acestei ştiri se fac percheziţii la birourile unităţii de management a proiectelor cu finanţare externă POSDRU. Anchetatorii ridică documente în legătură cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educaţiei, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum şi alte mijloace de stocare a datelor.

Potrivit DNA, este vorba despre derularea proiectului POSDRU „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I. Programe integrate pentru creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008 – 2009”, din cadrul Axei prioritare 2 Învăţare pe tot parcursul vieţii – Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii.

În acest caz a fost începută urmărirea penală in rem, până în prezent nicio persoană nefiind pusă sub învinuire. Anchetatorii au indicii că nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate în cadrul acestui proiect şi pentru cererea de rambursare depusă.

Contravaloarea acestor achiziţii cu finanţare nerambursabilă ar fi de 18,5 milioane de lei.

Surse DNA spun că documente care să justifice operaţiunile efectuate ar fi fost întocmite ulterior, după finalizarea proiectelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult