Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Puterea pune tunurile pe liderul PSD. ANAF îl reclamă pe Ponta la DNA

Puterea pune tunurile pe liderul PSD. ANAF îl reclamă pe Ponta la DNA

scris de D.P.
1 afisari

UPDATE ora 16,30- Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu a dorit să comenteze informaţiile privind prezumtiva chemare a sa şi a lui Dan Şova la DNA, în urma unei sesizări făcute de ANAF, precizând că, dacă va fi chemat la instituţiile statului, se va prezenta pentru a-şi spune punctul de vedere. 

Înţeleg că este vorba de o informaţie pe surse, care nu a fost confirmată oficial, pe care nu doresc să o comentez. Am auzit chiar că domnul Blejnar ar fi infirmat, ulterior, că ar fi vorba despre persoana mea. Personal, nu am primit nicio informare cu privire la acest caz.
Dacă, în perioada următoare, voi fi chemat la instituţiile statului, cu siguranţă mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere. În rest, chiar nu este nimic de comentat
„, a declarat Ponta, potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al PSD.

Victor Ponta a subliniat că nu există niciun fel de implicare a sa în cazurile despre care se vorbeşte în prezent, „pe surse”.
ANAF a trimis o sesizare Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în legătură cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cu senatorul PSD Dan Şova, sesizarea vizând contracte cu complexurile Rovinari şi Turceni. Liderul PSD a fost verificat de Fisc pentru că au existat suspiciuni legate de „tranzacţii financiare suspecte” la cabinetul de avocatură al colegului de partid, Dan Şova. Meciul cu şeful Fiscului, Sorin Blejnar, e ceva mai vechi, iar replici pe această temă a lansat luna trecută şi preşedintele Traian Băsescu.

Victor Ponta, preşedintele PSD, contreaza guvernul

ANAF îl reclamă pe Ponta la DNA

Solicitarea ANAF către procurori ar avea legătură cu scandalul Rovinari-Turceni, complexe care ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta.

Mai precis,  liderul PSD a fost investigat de Fisc pentru primirea sub formă de sponsorizare, a 180.000 de lei din banii încasaţi de „Şova şi Asociaţii” de la Turceni şi Rovinari.

Pe 22 iunie, Ponta a fost somat să pună la dispoziţia inspectorilor fiscali, documentele care justifică sponsorizarea pe care nu a trecut-o în declaraţiile de avere recente, aşa cum prevede legea.

Totodată, controlul Fiscului viza modul în care Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii” ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, din zona de influenţă a lui Victor Ponta, deputat de Gorj.

Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) declarau recent în mass-media că sponsorizarea pentru preşedintele PSD ar fi fost acordată, prin contract, echipajului de raliu format din pilotul Edwin Keleti şi copilotul Victor Ponta, în perioada 2007-2008. Adică, în perioada în care casa de avocatură a lui Dan Şova, prietenul şi colegul de partid al deputatului de Gorj Victor Ponta, a încheiat şi derulat contractele cu CE Turceni şi CE Rovinari. De altfel, în acea perioadă, Victor Ponta a fost cooptat ca senior partner la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii„, de la care a primit, tot printr-un contract de sponsorizare, o maşină de raliu Mitsubishi Lancer Evolution, evaluată la 50.000 de euro.  Spre deosebire de sponsorizarea auto, care se regăseşte în declaraţiile de avere din 2008 şi 2009 ale actualului lider PSD, sponsorizarea în bani (42.000 de euro) nu apare în documentele completate şi depuse de acesta.

La finalul lunii iunie, Dan Şova susţinea într-o conferinţă de presă că Ponta nu are nici o implicare în contractele firmei sale şi eticheta informaţiile apărute pe surse, drept „minciună”. În plus, Şova a prezentat într-o conferinţă de presă toate documentele în apărarea sa. El preciza atunci că între casa de avocatură şi complexul Rovinari a fost încheiat un contract în martie 2007, an în care cei care au semnat documentele au fost Cosmin Popescu, cel care deţinea controlul asupra instituţiei şi pedelistul Ion Dondra, om de casă al lui Ionel Manţog, secretar de stat la Ministerul Economiei.

În ceea ce priveştecontractul cu Turceni, Şova spunea că a fost încheiat în 23 iulie 2007, când societatea era condusă de AVAS, autoritate aflată sub „supravegherea PNL”.

„Bomba” a explodat în direct la REALITATEA TV

Scandalul dintre preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi cel al PSD, Victor Ponta, a început în luna februarie, în direct, la Realitatea TV.

Atunci Blejnar l-a acuzat pe Ponta că ar fi obţinut o serie de sponsorizări din partea unei societăţi pe care nu le-a declarat, precizând că ar fi aflat acest lucru de pe internet. În replică, social-democratul spune că Blejnar „vorbeşte prostii”.

L-aş întreba pe domnul Ponta, care adineauri spunea ca procuror că nu ia nimic de la nimeni, cine îi sponsorizează… aş putea să dau şi nume, Colina Motors se numeşte societatea comercială… Eu nu pot să-mi suport amenda ca şi domnul Ponta la CNA, care i-a suportat răsturnarea cu autovehiculul care a costat o sută şi ceva de mii de euro. E o sponsorizare pe care nu am văzut-o în declaraţia de avere a domnului Ponta„, a spus Blejnar.

La întrebarea unuia dintre invitaţi, Radu Soviani, privind atribuţiile şefului ANAF de a se interesa despre situaţia unui lider de partid, Blejnar a răspuns: „Vă dau o surpriză, chiar tatăl dvs. (angajat ANAF, n.r.) m-a informat„.

Ulterior, preşedintele ANAF a precizat că ar fi obţinut această informaţie de pe internet, de pe un site pe care nu l-a nominalizat. La insistenţele moderatorilor de a aduce dovezi în sensul acuzaţiilor sale, Blejnar şi-a continuat explicaţiile.

Dvs. credeţi că cei de la Colina Motors au tras o linie şi au spus sponsorizare Ponta? Nu au scris aşa ceva, au scris probabil altceva. Nu ştiu, eu am citit doar pe un site, pe internet. Daţi dvs. acolo Colina Motors Ponta şi o să vedeţi această informaţie pe care v-am prezentat-o eu„, a mai precizat şeful ANAF, sugerându-le moderatorilor să caute pe Internet informaţia pe care a prezentat-o în intervenţia sa.

Preşedintele PSD a replicat: „Blejnar chiar vorbeşte prostii, nu-l luaţi în serios”.
Dvs. credeţi că o sponsorizare de acest gen este trecută în calende? Este ascunsă. Întrebaţi-l pe d-nul Ponta cine îi pune maşinile de competiţie şi cine plăteşte combustibilul, răsturnarea, echipamentul şi toate celelalte„, a mai spus Blejnar, în cadrul intervenţiei telefonice.

 

Ulterior, Ponta a explicat faptul că maşina de curse pe care a concurat la raliuri este închiriată de la societatea în cauză şi există acte doveditoare. „Omul ăsta nu e doar mincinos, e şi prost. Faceţi mâine o sesizare la DNA sau unde vreţi dvs. şi mă prezint”, l-a îndemnat liderul PSD pe Blejnar.

Băsescu l-a înţepat şi el pe Ponta pe tema contractelor

Am o rugăminte, încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de la Midia sau de la Rovinari„, i-a spus Traian Băsescu lui Victor Ponta în cursul unor consultări de la Cotroceni, desfăşurate la finele lunii iunie.

Reacţia lui Dan Şova 

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că decizia ANAF de a sesiza DNA în legătură cu contractele pe care fosta sa firmă le-a derulat la Rovinari şi Turceni este una pur politică.

Dan Sova-foto:Agerpres

Este o decizie politică, prin care domnul Blejnar (Sorin Blejnar, preşedintele ANAF – n.r.) încearcă să acopere marile probleme pe care le are. Tot ceea ce spune ANAF este o făcătură. Dar dacă vor să se folosească de instituţiile statului pentru răfuieli politice, este treaba lor„, a declarat senatorul PSD.

Şova a mai spus că nici el, nici ceilalţi colegi din fosta firmă „Şova şi asociaţii” nu au fost înştiinţaţi de ANAF în legătură cu sesizarea făcută către DNA. El a adăugat că ANAF le-a respins foştilor colegi de firmă, de la vremea derulării contractelor respective, şi accesul la procesul-verbal prin care ANAF acuza neregularităţile.

27 comentarii

Ciu Huhu 26-07-2011 - 13:57

Ar trebui ca Ponta si Antonescu sa fie nebuni sa nu bage la puscarie ,dupa alegerile parlamentare 2012, pe Basescu si gasca lui de santajisti si hoti!

Oblio 26-07-2011 - 15:16

Ciu-huhu
Ar trebui sa se ia de mana sa intre toti la puscarie, indiferent de partidul din care fac parte , pentru ca sunt toti niste hoti ordinar. Nu ar avea loc in puscarii de parlamentari, ministri si neamurile lor. Cine sa faca asta ? Tu ii iei apararea lui Ponta , altul lui Antonescu, altul lui Basescu , noi ne dam in cap pe aici iar ei ne fura cu randul .

Ciu Huhu 26-07-2011 - 15:21

Ponta si Antonescu nu ne fura pentru ca nu ei au Puterea, Guvernul, Basescu si slugile lui pedeliste-portocalii, au guvernul Romaniei

YAAKOV 26-07-2011 - 19:31

Nu ne fura acum, dar daca ajung la putere vor fura de vor rupe pamantul si ne vor vinde la straini. Nu sunt mai buni decat Basescu, doar ca Basescu este mai diabolic. Sunt toti la fel, niste jeguri !

Ciu Huhu 26-07-2011 - 19:35

Minti! Ai dovezi?

YAAKOV 26-07-2011 - 19:34

Mie nu-mi convine sa ma conduca un oligofren care era in stadiul de spermatozoid cand eu eram cu studiile terminate si si cu serviciu. Vreau un lider cu experienta si care sa tina cu noi, cu poporul. De lichele sunt satul.

YAAKOV 26-07-2011 - 19:45

Sa vina si Ponta si Antonescu si sa ne spuna clar ce vor face ei daca ii votam, din punct de vedere economic, cu invatamantul si asistenta medicala, cu CFR-ul si alte obiective strategice, cu dotarea armatei, cu agricultura, cu micii producatori, cu industria (ce a mai ramas din ea). Nu vreau sa-i aud pe zgaitii astia cum critica ce a facut rau Basescu, ca asta vad si singur. Sa vina si sa ne spuna ce vor face ei, asta ma intereseaza.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 20:37

OLIGOFREN NU ESTI TU CUMVA? cind Stalin si Mao ucideau zeci de milioane de comunisti si tu erai in stadiul de spermatozoid Yakove!

YAAKOV 26-07-2011 - 15:06

Sa-l schimbe de la conducerea PSD, ca pe putzoiul asta ranjit nu-l voteaza multa lume si securistii din PSD iar nu pupa posturile de conducere. Sa aduca la varful partidului un specialist in economie, dar nu un contabil idiot. Sau mai bine sa puna un inginer batran si cu experienta, care a condus eficient intreprinderi cu mii de angajati.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 15:29

Te plateste bine Basescu?

YAAKOV 26-07-2011 - 15:59

………., nu vazusi ca-l fac albie de porci si pe Basecu ? Tu nu poti sa gandesti, minimal, si sa nu te comporti ca un ……….. care repeta niste lozinci ?

Spune si tu, Ponta este omul pe care sa bazam ca va scoate tara din rahatul in care se afla ? Pe asta n-am incredere nici sa-l trimit sa-mi faca piata, ca cine stie ce cumpara, de arunc dupa asta la gunoi. Tipul nu cunoaste economie, nu are o conceptie politica sanatoasa, nu este nici patriot, n-are nici coaye mari. Este un trepadus fabricat la „scoala de vara”, un pulica dornic de imbogatire rapida, care ne-ar vinde la straini cu pmantul de sub noi.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 16:14

Ba, ponta-i procuror, tu esti un pirlit diverionist portocaliu!

YAAKOV 26-07-2011 - 16:41

Sunt un roman orecare. Nu am nici cea mai vaga legatura cu partidele actuale. Sunt total impotriva lor. I-as baga pe toti la puscarie pentru distrugerea tarii. Dar tu esti un figurant pe forum, unul slab la minte.

Cercul 26-07-2011 - 20:08

Admiratia asta fata de procurori, judecatori e ceva mostenit din epoca de aur. Ai de fac sluj in fata celor din justitie sunt de obicei fostii miltieni si securisti. Intr-un regim dictatorial, in care oamenii de stiinta nu sunt bagati in seama, magistratii sunt aia mai tari.
Acum in societatea post decembrista, astia cu studii juridice au capatat o greutate si mai mare.
Cauze: lipsa eugeniei, lipsa de interdictie de procreare pentru oligofreni si neandertalieni.
Astia puiesc, si dau de treaba si paine la flacaii enumerati mai sus. Mai mult ai de urmeaza o cariera in justitie sunt fosti certati cu legea.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 20:29

Admir procurorii cinstiti, nu pe cei vinduti lui Basescu, panimaisi?

Liviu 26-07-2011 - 22:32

Muncitorii sunt niste zdrente, inginerii sunt muncitori (!) si trebuie exterminati impreuna cu meseria lor, cei cu studii juridice trebuie si ei pusi la zid … Ce mai raman ?! Profesorii de matematica si un calculator care sa ne conduca ! Meserieeeeeeee …

Cercul 26-07-2011 - 22:42

@Liviu, mai asteapta sa-ti creasca coada de cacat sa aiba de ce te duce cocoana la plimbare.
De-ar fi cum zis eu, Romania asta ar fi sf, adica doar de astia cu studii stiintifico-umaniste.
Oricine poate sa se recalifice sa fie si tu Liviule. Minus militienii si juristii. Astia trebuie scurtati de-un cap si dati cu piciorul de-a dura-n borta.

Ciu Huhu 26-07-2011 - 19:59

Tine-ti gura si voteaza in continuare pe iubitul tau Basescu, PDL!

Ciu Huhu 26-07-2011 - 20:01

Tu Yakove, voteaza-l pe Basescu in continuare!

YAAKOV 26-07-2011 - 20:38

Ti-am spus de N ori ca n-ai creier, dar nu ma crezi. N-ai inteles nici pana acum ca eu n-am mai votat pe nimeni de foarte mult timp ? Ce sa aleg, dintre mai multi rahati ?

Ciu Huhu 26-07-2011 - 20:53

Iarasi minti portocaliule-basist-pedelist!

YAAKOV 26-07-2011 - 21:17

Tu nu iti revii nici cu medicamente straine. Esti acefal !

Ciu Huhu 26-07-2011 - 21:50

Iarasi minti portocaliule Yakov!

oierul cu lana de aur 26-07-2011 - 23:45

Inca nu am vazut usloias care sa recunoasca ca are bani, vila si masina de lux. Toti sunt saraci, mai saraci ca cei pe care-i scot in strada. Sindicalistii sunt saraci, toti suntem egali. Dar multi fraieri, credeti voi, sunt in tara asta. Daca Ofilitul pica in muci, in curand, sa treminat cu prosteala, dispar usloiasii, nu mai sunt finantati postacii si gata si cu „mircea” zis „felix” toti miotitici cinstiti si corecti.

Ciu Huhu 27-07-2011 - 05:00

Portocaliilor basisti, ati ruinat tara si poporul roman si ati indatotat pe multi ani tara si poporul!

pfurtz 27-07-2011 - 15:16

Ai dreptate, cei cu vile si lux, habar nu au. Stiu doar sa plateasca palmari cu batista la gura, sa-i apere se muste si …dna.

Ciu Huhu 27-07-2011 - 15:48

Da cei cu vile si lux, PEDELISTII-BASISTI-PORTOCALI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult