Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul Polaris

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul Polaris

scris de Misu Andrei
118 afisari

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul Polaris.

Iniţial, în martie 2019, Mazăre a primit o condamnare la instanţa de fond de 9 ani şi 10 luni de închisoare, pedeapsă scăzută în apel de instanţa supremă la 5 ani, după ce judecătorii l-au achitat pe fostul primar pentru o parte din infracţiuni, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită.

De asemenea, fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, patronul companiei Polaris, a fost achitat. Acesta primise la instanţa de fond o condamnare de 5 ani şi jumătate de închisoare.

În dosarul Polaris, Mazăre a fost judecat pentru că a luat mită peste șapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a-i asigura acestuia din urmă câștigarea unor licitații organizate de Primăria Constanța.

Radu Mazăre este în prezent în penitenciar, fiind condamnat la 9 ani de detenţie într-un dosar privind retrocedările din staţiunea Mamaia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult