Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Rămâne cum a fost stabilit. Cererea de eliberare a lui Năstase se judecă pe 12 februarie

Rămâne cum a fost stabilit. Cererea de eliberare a lui Năstase se judecă pe 12 februarie

scris de Z.V.
0 afisari

Cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă va fi judecată la termenul stabilit în 12 februarie, fiind respinsă solicitarea de preschimbare a datei judecării dosarului.

Rămâne cum a fost stabilit. Cererea de eliberare a lui Năstase se judecă pe 12 februarie

Adrian Năstase a cerut unui alt magistrat de la Judecătoria Sectorului 4 preschimbarea termenului acordat în cazul cererii sale de eliberare condiţionată, după ce judecătorul de caz a respins prima solicitare de acest fel făcută de fostul premier. Instanţa a judecat vineri, 18 ianuarie, în şedinţă secretă, cererea lui Năstase, hotarand, după deliberări, să menţină termenul din 12 februarie stabilit iniţial.

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, declara, joi, pentru mediafax, că a intrat în posesia motivării cererii de preschimbare anterior soluţionate, apărarea apreciind că argumentele judecătorului nu sunt suficiente. El preciza că în noua cerere s-a menţionat expres să fie soluţionată de alt judecător decât cel care a analizat prima cerere, pentru că acesta ar fi într-o stare de incompatibilitate.

Cazacu a reafirmat că termenul stabilit în 12 februarie nu este unul rezonabil, fiind vorba de o lună şi opt zile până la judecarea pe fond. Aceasta este a doua solicitare de preschimbare a termenului la care să fie judecată cererea de eliberare din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă. Prima solicitare a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4 la 10 ianuarie.

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier. Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”. În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanţa a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult